IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sequoia иска да набере 7 млрд. долара за нови фондове

Това се случва в момент, в който много инвеститори са особено предпазливи

12:03 | 19.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Sequoia Capital иска да набере около 7 млрд. долара за няколко фонда за рисков капитал, твърди източник на Bloomberg, запознат със ситуацията. Инвестиционните средства са най-новите в серия, фокусирана върху Китай, Индия и САЩ.

Усилията бележат значителна стъпка за набиране на средства в момент, в който много инвеститори са особено предпазливи. Пандемията на коронавируса изпрати капиталовите пазари на червено, докато икономистите предупреждават за глобална рецесия.

Sequoia, фирма с близо 50-годишен опит, е по-добре позиционирана от много от конкурентите си за набиране на капитал в тази среда. Говорителка на Sequoia заяви, че не може да коментира плановете за набиране на средства, за които по-рано писа Wall Street Journal.

По-рано този месец фирмата влезе заглавията на медиите с бележка, че коронавирусът е събитие „черен лебед“, което означава неочакван проблем с голямо финансово влияние.

„Изпращаме тази бележка, защото искаме да предупредим нашите основатели, че трябва да приемат това сериозно“, заяви партньорът в Sequoia Алфред Лин в интервю за Bloomberg Television. „Трябва да се фокусираме върху оцеляването. За много от нашите основатели това означава фокусиране върху паричния им поток“.

Понякога подобни проблеми могат да доведат и до успех. По времето на Световната рецесия преди повече от десетилетие Sequoia инвестира в няколко стартъпа, които нараснаха до няколко милиарда долара, в това число Airbnb и Dropbox.

По подобен начин сегашните икономически проблеми не са сигнал за край на сделките, коментира Лин. „Мисля, че фондовете имат доста пари, които да инвестират. Ние сме отворени за бизнес. Ако фундаментално имаш добър бизнес, смятам, че ще получиш финансиране“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:49 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още