Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Универсалният базов доход е осъществим отговор на коронавируса

Безусловното плащане в кеш за всички може да подкрепи работниците по време на кризата

0
 
0
 
5
supertrader до: Бидонойл
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Не съществува никаква опасност парите да загувят стойност в момента ако се емитират пари и се раздават като извънреден и спасителен доход на калпак както се изразяват.Напротив - загуба само на 10 процента от населението ще изтегли 90процента от технологиите които сега се използват от последните 10 години.
0
 
1
 
4
Бидонойл до: mangalistan
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Не съм сигурен дали те разбирам. Казваш, че само ако има пълна заетост може да се въведе доход, който би позволил на хората да не работят? Тук логиката нещо ми се губи. Друг вариянт е доходът да се дава само на работещите хора, но тогава пък се губи смисъла, нали идеята му е хората да бъдат освободени от икономическата принуда. В този случай просто "откриваме" поредното средство за преразпределение на парите.
0
 
2
 
3
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Без всеобща заетост не може да се приложи безусловен базов доход.
1
 
6
 
2
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Ше си дойдат накрая на комунизма
1
 
4
 
1
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Универсалният базов доход не е решение. Досега не съм видял никакви сериозни икономически аргументи в негова полза, както и не е отговорено на най-важния въпрос: откъде ще дойдат парите. Централните банки не могат да печатат до безкрай, защото в крайна сметка парите ще загубят всякаква стойност. Освен това въвеждането на такъв доход дори за кратко би деморализирало хората. Те не само ще загубят мотивацията да се трудят, но и достойнството си от това, че с работата която вършат са полезни за обществото. Безработните и при сегашната система имат защита. Те получават помощи, в някои страни дори твърде щедри, но поне всеки е наясно, че те са само временни и не губи стимул за да си търси работа.