IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На биткойна може да са му нужни месеци да се възстанови

Но заявките за купуване се увеличават и това кара анализаторите да смятат, че ситуацията в дългосрочен план ще се подобри

10:52 | 20.03.20 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: gettyimages</em></p>

Снимка: gettyimages

Техническите показания на биткойна се намират в лоша форма след грандиозния спад в цената му през миналата седмица, като възстановяването може да отнеме месеци, заявиха от Fundstrat Global Advisors LLC, цитирани от Bloomberg.

Най-известната криптовалута се търгува с около 40% под средната си стойност през февруари, с особено забележим спад между 12 и 13 март, когато загуби над 3000 долара от стойността си за около 16 часа. б б

 „Сривът на цифровата валутата през последната седмица отразява паниката тип „да разкарам всичко “, която преобладаваше във всички класове активи, независимо от това дали са убежища (облигации и злато), или не (акции)“, каза техническия стратег Роб Слеймер. „За биткойн са налице по-ниски максимуми и по-ниски минимуми, което го прави доста уязвим в дългосрочен план“, добави той.

Въпреки това, според Слеймер, картината не е толкова мрачна. Биткойнът се задържа над средната си стойност за последните 200 седмици, което е важно за структурното ниво в дългосрочен план за повечето класове активи. б2 б2

Въпреки това „признаваме, че вероятно на биткойн ще са му нужни месеци за консолидация, за да поправи скорошните технически щети", каза той.

През тази седмица най-разпознаваемата цифрова валута поскъпна с почти 15%, за да се изкачи отново над нивото от 6000 долара. Към 10:32 ч. българско време биткойнът се разменя за 6535,44 долара.

„Имаше много повече поръчки за купуване, когато цената на криптовалутата беше под 5000 долара, а това ясно показва обръщане на негативната тенденция", казва Виджай Айяр от Luno.

Докато индустрията се приближава до очакваното „разполовяване“ - планирано намаление на скоростта на добив на биткойн за борба с инфлацията - Айяр каза, че цените могат да се задържат за кратко около 6500 долара, преди да се установят в диапазона между 3000 и 6000 долара до следващия цикъл на бичи пазар.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 2 rate down comment 2
Ivan N.
преди 3 години
Много вярно! Ако това беше валутата на бъдещето, до сега да е чукнал 50 000$, но явно никой не бяга от пазара, купувайки биткойни :) то при 10 000 спад на Dow щом не избухна, значи няма и да избухне :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 1
фиг.1
преди 3 години
Поне да беше погледнал поне цената, преди да пишеш общи приказки. Вече си възвърна половината от загубата. А институционализирането му е точно това, което може да го убие. За щастие, то просто няма как да се случи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 4
khao
преди 3 години
то никога не е имало, който се е занимавал знае ... :) ... даже и технологияте е безпреспективна !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 3
CGY
преди 3 години
При криптото днес няма изобщо фундамент:- Мит за резервни пари - разбит- Мит за съхранение на стойност - разбит- Мит за ограничено предлагане - разбит- Мит за антициклично поведение - разбитОстава само спекулацията и сляпата вяра.Някой ден навярно технологията ще се институционализира - дали от централни банки, дали от МВФ, и ситуацията ще е различни. Но не днес, не скоро и не с тези криптовалути.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 3
Mirilai-lai
преди 3 години
а може пък някой нов анонимен народен герой да измисли нова видео игра за виртуални "миньори" и биткойна да се възстанови до реалната си стойност 0,000....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 3
khao
преди 3 години
по принцип по време на криза пирамидите спихват първи ... та нищо чудно след тази криза биткоина да изчезне напълно ! Въпреки че е обезпечен от доволно количество хардуер, но и той се обезценява с времето!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 4
фиг.1
преди 3 години
А може да стане и за един ден. Когато преобладават фундаменталните фактори, техническият анализ е неприложим. Аз смятам, че биткойнът може да е един от печелившите в ситуацията. Особено ако банките прокапят...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още