IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Intel: Доставяме 90% от продуктите си навреме

Заводите за чипове са едни от най-силно автоматизираните в света

12:42 | 20.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Akos Stiller/Bloomberg</em></p>

Снимка: Akos Stiller/Bloomberg

Най-големият производител на чипове в света Intel заяви, че доставя 90% от продуктите от заводите си по света навреме, пише Bloomberg

Главният изпълнителен директор на компанията Боб Суон посочва в писмо до клиентите, публикувано на уебсайта на компанията, че е „вдъхновен от силния ангажимент на нашите екипи да поддържат производството, сглобяването, тестването и веригите на доставките в Орегон, Ню Мексико, Калифорния и Аризона, както и в Израел, Ирландия, Китай, Малайзия, Виетнам и други локации на Intel и нейни партньори по света“.

„Те работят усилено, за да се уверят, че можете да продължите да сте успешни“, допълва той.

Продуктите на Intel са ключови компоненти в персоналните компютри и сървърните машини. Продължаващото производство е особено важна част от глобалната верига на доставките в момент, в който технологичната индустрия се бори с ефекта от пандемията.

Заводите за чипове са едни от най-автоматизираните в света и изискват много малка директна човешка намеса в производствения процес. Електронните компоненти отнемат до три месеца да преминат през процеса, изискващ редица стъпки. Това означава, че чиповете, излизащи от заводите на Intel, са започнати още преди коронавирусът да нанесе удара си и за доведе до поставянето под карантина на много  хора по света.

От повече от година, базираната в Санта Клара, Калифорния, Intel се опитва да увеличи производството си, за да отговори на клиентското търсене.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:06 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още