IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Японска фармацевтична компания разработва лечение на коронавируса с антитела

Очаква се експерименталното лечение на Takeda да бъде завършено през тази година, като идеята е да се атакува вируса с антитела, взети от оздравели пациенти

12:08 | 20.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<span style="color:#000000;"><em font-size:="" pt="">Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></span></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Японската фармацевтична компания Takeda Pharmaceutical ще се опита да въведе лечение с антитела срещу заболяването с коронавирус още през тази година, присъединявайки се към обещанието на световните фармацевтични дружества да увеличат усилията си за борба с глобална пандемия, съобщава Nikkei Asia Review.

"Ние вярваме, че в рамките на 9 до 18 месеца бихме могли да имаме продукт, който да разполага с реален потенциал за лечение на най-критично болните пациенти", сподели в четвъртък Раджеев Венкая, президент на звеното на Takeda за разработки на ваксини. 

Експерименталното лечение на Takeda - концентрация на антитела, взети от пациенти, които са се възстановили след заразяване с COVID-19, е част от съвместните усилия на индустрията за намиране на ефективно лечение и ваксини срещу новия коронавирус, който е заразил над 240 000 души по целия свят, отнемайки живота на близо 10 000 от тях.

Вече се извършват над 80 клинични проучвания за тестване на нови и съществуващи лекарства, според Международната федерация на фармацевтичните производители и асоциации (IFPMA).

Компаниите разработват лекарства за лечение на болестта, причинена от коронавируса „със светлинна скорост“, споделя Венкая по време на брифинг в четвъртък след срещата на IFPMA, в която участваха и ръководителите на Eli Lilly, Roche, Sanofi Pasteur и Johnson & Johnson.

Усилията на фармацевтичните производители ще бъдат подкрепени от ускорен регулаторен процес в САЩ. В четвъртък американският президент Доналд Тръмп разпореди на Администрацията по храните и лекарствата да ускори изследванията относно лекарствата и ваксините за коронавируса, за да се отговори на растящата нужда от подобни средства.

Takeda е най-големият работодател в областта на медицината в Кеймбридж, Масачузетс - биотехнологичната столица на САЩ - след придобиването на Shire през миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още