IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рано сутрин магазините може да работят само за възрастни, обсъжда Щабът

Военните започват учение за разполагане на военнополеви болници

13:22 | 20.03.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

От 5 до 8 сутринта хранителните магазини да обслужват само възрастни хора. Такава мярка обсъжда Националният оперативен щаб, заяви премиерът Бойко Борисов, който посети завод на Интендантско обслужване в Калофер.

Мярката е срещу разпространението на коронавируса сред възрастните, които са най-уязвима група.
Борисов каза още, че е разпоредил на министрите на вътрешните работи и на здравеопазването да се проверяват паркове и градинки, за да не се събират и струпват хора. 

МВР вече проверява и за къде пътуват хора с личните си автомобили.

Блокираме износа на аналгин хинина и лекарства, които дават, че са подходящи срещу вируса, каза още Борисов на придружаващия го вицепремиер Красимир Каракачанов.

По-рано стана ясно, че вече са водени разговори с фармацевтични производители у нас за ускоряване на производството им.

Военните започват учение за разполагане на военнополеви болници. В зала "Арена Армеец" могат да се разгърнат до 500 легла, докладва началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. В резерва армията има 15 000 легла за военнополеви болници.

Вчера чак италианската модна и текстилна промишленост започнали да правят маски, учуди се премиерът. И заръча на работещите в предприятието: "Доктори, сестри, санитари, всички чакат на вас, така че максимално действайте!".
 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
справедлив1
преди 4 години
всички мерки са верни но не се прави най важната а тя е първо след като се докаже заболял той се карантинира домът му се дезинфектира и се карантинират всички контактни от първи ред след това контакните на тези от първи ред и се почват изследвания и ако се докаже че тези от първи ред не са се заразили което е много вероятно всички се освобождават от карантината но това не се прави защото иска работа по лесно е никои да не мърда а ние да си получаваме заплатите без работа това е проблема на цялата система ще карантинираме само заразния пък другите дано са здрави ако ли не са имаме мантра ще преболедуват 80 % ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ТОВА Е ИСТИНАТА И ВСИЧКО ТОВА СЕ УЧИ В ПЪРВИ КУРС ПО ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ САМО МЕХАНИЗМА НА ЗАРАЗА Е РАЗЛИЧЕН
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още