IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борис Джонсън постави Лондон под блокада

По-рано тази седмица министърът на финансите Риши Сунак на Великобритания заяви, че правителството ще направи кавото е необходимо, за да подкрепи икономиката

21:14 | 20.03.20 г. 4
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Борис Джонсън, премиер на Великобритания. Снимка: Bloomberg</em></p>

Борис Джонсън, премиер на Великобритания. Снимка: Bloomberg

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън обяви мерки за блокиране на Лондон и затваряне на кафенета, барове и ресторанти от петък до второ нареждане, информира CNBC.

Към днешна дата във Великобритания са регистрирани 3297 случая на заразени с коронавирус, според данни, събрани от университета „Джонс Хопкинс“, а починалите от болестта в страната са 168 души.

Ходовете от днес са направени приблизително 24 часа, след като премиерът предупреди, че може да се наложи допълнителни ограничителни мерки в столицата при доказателства, че грипоподобният вирус се разпространява по-бързо в Лондон.

Джонсън призова хората да работят от дома си и да избягват барове и ресторанти.

В четвъртък той предположи, че Великобритания може да се справи с  коронавируса в рамките на 12 седмици, ако бъдат предприети правилните мерки.

Училищата в Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия ще се затворят от петък до второ нареждане.

„Каквото е необходимо“

Бившият кмет на Лондон изключи перспективата за спиране на обществения транспорт в града въпреки спекулациите за възможни ограничения за пътуването. Правителството на Обединеното кралство бе критикувано, че е твърде предпазливо в подхода си към заразата.

Великобритания отчете шестия най-голям брой случаи на коронавирус в Европа, след Италия, Испания, Германия, Франция и Швейцария. Наскоро СЗО обяви Европа за новия епицентър на епидемията.

Италия е регистрирала най-голям брой заразени с COVID-19 на континента. Тя също така е  отчела повече смъртни случаи, от която и да е друга държава в света, изпреварвайки Китай.

По-рано тази седмица финансовият министър на Обединеното кралство обяви пакет от помощи на стойност 330 милиарда паунда (398 милиарда долара).

Министърът на финансите Риши Сунак каза във вторник, че правителството ще „подкрепя работните места… ще подкрепя доходите и ще подкрепя бизнеса“. „Ще направим всичко необходимо“, каза той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 4 rate down comment 1
khao
преди 4 години
ние също съжаляваме че не си отишъл... а дали можеше да идеш ако не бяхме в ЕС?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 2
korn
преди 4 години
Тебе пък кой те е викал в Англия бе село. Я отивай да копаш на село.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 4
Мето
преди 4 години
К/О/Ч/И/Н/А
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 7
Мето
преди 4 години
Каква блокада бе *** лъжливи,човека ти посъветвал да не ходят по барове и ресторанти,нищо не е блокирал ,нищо не е затварял . Мога само да съжалявам че не отидох в Англия- единственото нормално място в тая л/и/б/е/р/а/с/т/к/о комунистическа ***..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още