IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Броят на заразените с коронавирус в България достигна 174 случая*

През последната нощ са регистрирани 11 нови случая на заразата у нас

08:24 | 22.03.20 г. 8
<p>
	Генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски. <em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Investor Media Group</em></p>

Генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски. Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Investor Media Group

От снощи до тази сутрин са регистрирани 11 нови случая на заразени с коронавирус и така за цялото денонощие техният брой достига 32. По този начин общият брой на заразените у нас вече е 174, посочи ръководителят на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски. Той подчерта, че повечето случаи са регистрирани в София.

По неговите думи 83% от заразените с COVID-19 в България са на възраст до 60 години.

Според ген. Мутафчийски, по отношение на възрастовите групи, младите боледуват по-леко, но все пак разнасят заразата. В групата от 60 до 69 години болните са 19 човека. При групата от 70 до 79 години има 7 случая на заразени. Три са случаите във възрастовата група 80-89 години, като тук попадат и тримата починали.

В групата 0 до 50 години са всички останали случаи. От тях 8 случая са с двустранна бронхопневмония.

„За три дена надминахме 300 хил. случаи на заразени по света“, посочи ген. Мутафчийски.

Изследват се контактните лица на последните доказани случаи на зараза. От тях няма такива с положителни тестове, подчерта още той.

1 1

Крива на растеж на заболяванията от коронавирус по света. Снимка: Worldometers.

Ген. Мутафчийски коментира и положението с пандемията в глобален мащаб. В Китай са регистрирани 46 нови случая на зараза за денонощието, докато за Южна Корея броят достига 86 случая. Той подчерта ефективността на мерките, които тези страни са предприели за ограничаване на вируса.

На Балканите заразените в Гърция са 530-ма, докато в Румъния случаите са 467, а Турция - 947.

Кога ще е пикът на пандемията в България според него не може да се определи категорично. "Все още вървим в ниската част на кривата, но това движение започва да се разколебава от вчера. Опитваме се да снижим плавността на покачването му. Пикът със сигурност няма да е този месец със сигурност", обобщи той на следобедния брифинг от събота.

2 2

Подреждане на страните по общ брой смъртни случаи. Снимка: Worldometers.

Ген. Мутафчийски изрично подчерта, че пациентите с положителен тест трябва да останат вкъщи и да уведомяват лекарите си. "Температура и кашлица не са достатъчно основание като симптоми. Когато се появи задух, това е сериозният симптом", отбеляза ген. Мутафчийски.

*Информацията е актуализирана към 10:00 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:08 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 3 rate down comment 2
ing5rov
преди 4 години
И какви резултати дадоха "мерките" ... я да не се правите на луди !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 5 rate down comment 4
Antikvar
преди 4 години
а аз се питам колко от тези, които днес плачат за икономиката, щяха да плачат за починалите ако не бяха взети мерки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 5 rate down comment 3
nkavrakov1982
преди 4 години
Редно е българското общество да се обедини и да се мисли за всички. За тези които ще се разболеят, за тези които ще умрат, и за тези които ще останат, и за нашите деца. В момента се мисли на парче, с копиране от това което се случва навън. Кой мисли и се грижи за хората, които ще продължат живота си, кой мисли за хората, които имат други забилявания, или тях ще ги слагаме, в графата, умрели, заради Covid19? Мислите ли за бъдещето на децата, защото идва Майката на всички икономически кризи, и това не са празни приказки. Някой дава ли си сметка какво се задава след коронавируса? Не. Нашите управници, са се доказали като личности, които не се интересуват от благото на народа си. Не може да ръководиш, една държава, и да я водиш като кон с капаци само праволинейно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 2
Solar Power
преди 4 години
Подкрепям
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 2
michaelis23
преди 4 години
пхахаха eбaси глупостите сега "заразените" ше станат 200, 500, 1500, а Омрелите са 5 и то на 85 години и то от некви сърдечни, ракови и кви ли не други проблеми ..... :)) Успех на оФсите с новата тирания и тотална измишльотина на века .... :))Виктор Папазов - икономист - 19-03-2020 https://***.youtube.com/watch?v=kHzWZYKwZbM&feature=youtu.beа този е бил основател на ващо БФБ хм, но тези трябва да бъдат отстранени и да бъдат настанени глупаците .... и то стаа.Тъпанастори нешо не виждам статии с растежи на имотити, де ги ваще платени статии с цените вовеки нагоре ?!? .... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 2
studioaa
преди 4 години
Очаквам минимум 10% спад на БФБ в понеделник...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 3
stefanstefanov
преди 4 години
Твоя живот или моя :D :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 3
nkavrakov1982
преди 4 години
Спрете да ги обявявате и почнете да мислите за икономиката. Ясно е че 80 %, ще се заразят, маса народ го е преболедувал. Почнете да се грижите за икономическите последствия, огромната криза, която идва, зад коронавируса ще помете още повече хора, и животи. Махнете карантината след 13 Април, обособете няколко болници и сгради, само за това, и нека живота продължи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още