IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Адютант в Бъкингамския дворец е тестван с положителна проба за коронавирус

Кралицата е била преместена в замъка Уиндзор след потвърждаване на диагнозата

11:09 | 22.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Кралица Елизабет II.&nbsp;<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Кралица Елизабет II. Снимка: Bloomberg

Кралски адютант в Бъкингамския дворец е бил тестван с положителна проба на коронавирус, като в момента в официалната резиденция на кралица Елизабет II се взимат всички „необходими мерки за защита на всички служители и хора“, които са били контактни, съобщава Sun. 

 „Дворецът има 500 души персонал, така че, както всяко работно място, не е немислимо, че ще бъде засегнат в някакъв етап“, споделя източник.

93-годишната кралица е изпратена в замъка Уиндзор в четвъртък като предпазна мярка срещу разпространението на заразата, която вече отне хиляди животи по целия свят.

Диагнозата на адютанта е била потвърдена, докато кралицата все още се е намирала в двореца.

Източници твърдят, че тя се намира в добро физическо състояние и че целият персонал, който е бил в контакт с помощника, е поставен в самоизолация.

Броят на смъртните случаи от коронавирус в Обединеното кралство нарасна до 233 случая в събота, като общият брой на заразените вече надхвърля 5 000. Вече е известно, че коронавирусът е значително по-смъртоносен при пациенти, които са в напреднала възраст или имат съществуващи сериозни заболявания.

От Бъкингамския дворец отказаха да коментира новината за коронавируса.

„В съответствие с подходящите насоки и нашите собствени процеси, ние предприехме необходимите действия, за да защитим всички служители и хора, които са засегнати“, споделят от кралската резиденция, цитирани от Euro Weekly News.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още