IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цвета Караянчева свиква извънредно пленарно заседание в понеделник

Народното събрание ще обсъди Закона за мерките и действията по време на извънредно положение

17:47 | 22.03.20 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева свиква извънредно пленарно заседание на Народното събрание на 23 март (понеделник), съобщава пресслужбата на парламента. 

То ще започне в 13:00 ч., като на него ще се разисква Законът за мерките и действията по време на извънредно положение, чието ново обсъждане беше обявено с решение на Народното събрание на 13 март (петък).

Законът беше приет на 20 март (петък) и върнат по-рано днес от президента Румен Радев заради два текста - за наказанията за разпространение на фалшиви новини и за тавана на цените.

Investor припомня, че малко след наложеното от Радев вето премеирът Бойко Борисов проведе извънреден брифинг в Министерски съвет, на който заяви, че текстът в Закона за извънредното положение за ценовата спекула ще отпадне в понеделник.

Борисов изрази изненадата си от решението на държавния глава. „От неделя до днес сме провели две срещи с президента, една по моя инициатива, другата по негова, с експерти, министри, щаб, секретари, всеки ден му се обаждам и му казвам какво се прави“, изтъкна той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 0 rate down comment 1
megiddo
преди 4 години
Калпава стока зян не става.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 2
vladi_guetzov
преди 4 години
Правителството трябва спешно да обсъди факта,че много българи /и техните семейства/неработещи поради кризата , но теглещи пари ще абеднеят , фалират или ще стигнат в даден момент да нямат пари какво да ядат.Защото тази криза най-вероятно няма да продължи 4-5 месеца както в Китай ,а може да има и втора вълна.Правителството трябва спешно да се ангажира с разкриване на нови работни места и наемане на работа на безработните. Трябва да се,, отключат ,,обществените поръчки,транспортни , строителни ,ремонтни и др. дейности и да се ангажират безработните в такива дейности,с което ще се гарантират доходи ,спокойствие и стабилност.Трябва фирмите да бъдат стимулиране за разширяване на производството и наемане на нови служители.Работните места трябва да се обявяват и съобщават на всеуслушание.Във всички градове и курортите включително могат да се реализират проекти,които да включат безработните.,защото кризата няма да мине за 4-5 месеца както в Китай,а е възможна и втора вълна
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 1
vladi_guetzov
преди 4 години
Трябва малки и големи да се,, отключат ,,обществените поръчки,транспортни , строителни ,ремонтни и др. дейности и да се ангажират безработните в такива дейности,с което ще се гарантират доходи ,спокойствие и стабилност.Трябва фирмите да бъдат стимулиране за разширяване на производството и наемане на нови служители.Кметовете трябва да реализираат проекти.Работните места трябва да се обявяват и съобщават на всеуслушание.Във всички градове и курортите включително могат да се реализират проекти,които да включат безработните.,защото кризата няма да мине за 4-5 месеца както в Китай,а е възможна и втора вълна
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 2
крас
преди 4 години
Г - да народни представители, Не пребързвайте с промените защото един срив на ИКОНОМИКАТА може да роди чудовища пред които КОРОНА ВИРУСА ще ви изклежда като детска игра. ВИЖТЕ ДОКЪДЕ МОГАТ ДА ДОВЕДАТ НЕЩАТА В РЕЗУЛТАТ НА ЕДНО НЕКАДЪРНО УПРАВЛЕНИЕ НА АРЖЕНТИНА: https://***.youtube.com/watch?v=XZWTG2gjRDMhttps://***.youtube.com/watch?v=14lj9YC7kR4НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ : Глада е по страшен от всякакви вируси. Бъдете премерени в решенията и мислете за АКТУАЛИЗАЦИЯТА на бюджета.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 3
крас
преди 4 години
Не коментирам решението за превръщането на ОБЛАСТНИТЕ ГРАДОВЕ в ЛАГЕРИ ОТ ЗАТВОРЕН ТИП. Защо на същият режим не са подложени и останалите градове от селищната система в които ВИСОКОРИСКОВИЯТ КОНТИНГЕНТ завърнал се от чужбина преимуществено преобладава ??ФАКТА, че само ден след приемането на проекта за закон, вносителите са склонни на поправка и то в ценовата политика показва, че текстовете на този закон са писани на крак, без никаква идея за това как ще се отразят ПОВИШЕНИТЕ ЦЕНИ не само на джоба но и на ФИСКА. НИКОЙ НЕ КОМЕНТИРА ФАКТА, ЧЕ В РЕЗУЛТАТ НА НАЛОЖЕНИТЕ ОТ ХИРУРГА С ПАГОНИ МЕРКИ БЪЛГАРИЯ НАВЛИЗА В ДЪЛБОКА ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА, КОЯТО НЯМА КАК ДА НЕ ПРЕРАСНИ ВЪВ ФИНАНСОВА. Господата от парламента са забравили как сочената ни през 1997 година като успешен пример за наложен ВАЛУТЕН БОРД държава АРЖЕНТИНА излезна през 2001 година от него.ПОГРОМА В АРЖЕНТИНА НАСТЪПИ СЛЕД КАТО ЧУЖДИТЕ КРЕДИТНИ ИНСТИТУЦИИ ИЗТЕГЛИХА КАПИТАЛИТЕ СИ В ЧУЖБИНА ПРИ ТЕХНИТЕ "МАЙКИ". Има ли опасност това де се случи и у нас??Само преди няколко дни ръководството на БНБ взе решение за връщането в сметката на централната ни банка едни 7 млрд. евро депозирани в БАНКИТЕ МАЙКИ в чужбина. Печалбата на тези банки която е в порядъка за 2019 год. в размер на 1,5 млрд. също трябва да постъпи не в централите в чужбина , а по сметката на БНБ. НЯМА КАК ЦЕНТРАЛИТЕ НА ТЕЗИ БАНКИ В ЧУЖБИНА ДА СА ПРИЕЛИ С РАДОСТ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА БНБ !!!ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА СЪДБАТА НА ДЕПОЗИТИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ВЛОЖИТЕЛИ КОИТО ГОНЯТ ЦИФРАТА 80 МИЛИАРДА ЛЕВА.При липсата на доходи за преживяване и ЗАЩИТНИ МЕХАНИЗМИ ОСИГУРЕНИ ОТ ДЪРЖАВАТА , вероятността вложителите да се насочат МАСОВО към теглене на тези пари става не само голяма , но и реална. КАК ЩЕ РЕАГИРАТ КРЕДИТНИТЕ ИНСТИТУЦИИ НА КОИТО БНБ НАЛАГА ПРЕТЕНЦИИ ЗА ВРЪЩАНЕ ПО СМЕТКАТА МУ НА МИЛИАРДИ ДАДЕНИ ОТ ЦЕНТРАЛНАТА НИ БАНКА НА ДЕПОЗИТ , когато към това искане се прибави и риска от МАСОВО теглена на влоговете на изпадналите в криза хора?!АКО ПРАВИТЕЛСТВОТО НЯМА НА ИДЕЯ КАК ЩЕ ФОРМИРА ФИСКА И ПРОМЯНАТА НА ЗАКОНА ЗА БЮДЖЕТА, РИСКУВА ДА ПОВТОРИ ОНОВА КОЕТО СЕ СЛУЧИ В АРЖЕНТИНА е реален. И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДУМИТЕ НА П. К ЯВОРОВ В СТИХОТВОРЕНИЕТО "ГРАДУШКА":"Да беше мор, да беше чума,че в гроба гърло не гладува,ни жадува!"ГЛАДА Е ПО СТРАШЕН И ОТ КОРОНА ВИРУСА ГОСПОДА ДЕПУТАТИ!!Аржентина е светъл пример на онова което може да се случи и никакви вируси , блокажи и подобие няма да спрат едни лавинообразни процеси които ще станат безконтролни
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
Petar2015
преди 4 години
Не ги ли е страх тези хора да се събират толкова много на едно място?Не - защото според конституцията, народните представители имат имунитет.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още