Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Даниел Вълчев: Парламентът няма капацитет да прави качествено законодателство

Законът за извънредното положение трябва да се проучи внимателно, за да се види какви са действителните последици от него, съветва юристът

1
 
1
 
4
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Много лесно се критикува отстрани. Повечето, ако не и всичките от този тип критикари със със сигурност никога не са работили под стрес и липса на време, когато резултата има жизнено важно занчение. Примам тяхното поведение като вид самозащитна реакция на паниката, която ги е обзела и не могат да овладеят. Но съща така мога да предположа, че някои дотолкова са се разглезили, че наистина не могат да различат истинската опасност от онези заяждания и "проблеми", които сами си правим в обичайното ежедневие
Никой и никога не е бил съвършен и безгрешен в критични ситуации. Тука единствено валидно е сравнението с другите в същата ситуация - кой какви и повече гршки е допуснал и кой е излязъл с по-малко загуби. (Най-прост и банален пример за това е някоя футболна среща)
И ако нямаме капацитет да лекуваме голям брой болни в тежко състояние, то тоталното ограничаване на контактите е начина да се избегне такава ситуация. Но за да е наистина ефективна, тя трябва да се наложи много рано, много бързо и много безкомпромисно. Ама някой се чуствал със застрашени или накърнени права. Ами нека се чуства както си иска, но да изпълява, а ако не изпълнява - да бъде отстранен от обществото за съотвения срок.
1
 
2
 
3
преди 2 месеца
Парламентът отдавна е за боклука !
1
 
3
 
2
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ВЪЛЧЕВ Е ПРАВ.
Липсата на капацитет и възможности на правителството да се справи със ситуацията наложиха мерки довели до ТОТАЛНОТО ЛИШАВАНЕ НА ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ.

НАЧЕЛО НА ЩАБА ЗА БОРБА С КОРОНАТА СТОИ НАПЪЛНО НЕКОМПЕТЕНТЕН ЧОВЕК , ПОДОБЕН НА МНОГО ОТ ТЕЗИ В ПРАВИТЕЛСТВОТО , КОИТО НЕ СА НИЩО ДРУГО ОСВЕН ЕДНИ КАЛИНКИ , ТЕМЕНУЖКИ И ПОДОБНИ КИТКИ ПАНАГЮРСКИ.

ВРЕМЕ Е ГЕНЕРАЛА СТРЯСКАЩ НИ ПРЕЗ ПЕТ МИНУТИ С НЕГОВИТЕ СВОДКИ ЗА ЗАРАЗЕНИТЕ ДА СЕ ПРИБЕРА В ХИРУРГИЯТА И ПРОДЪЛЖИ ДА ОПЕРИРА , А МЕСТОТО МУ ДА БЪДЕ ЗАЕТО ОТ СПЕЦИАЛИСТ НАЯСНО С ПРОБЛЕМИТЕ НА ВИРУСНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ, КОЙТО ПО ДОБРЕ БИ СЪВЕТВАЛ И БЕЗ ТОВА НЕАДЕКВАТНОТО ПРАВИТЕЛСТВО.

ХИРУРГА С ЛАМПАЗИТЕ едва ли осъзнава до какъв ФИНАНСОВО - ИКОНОМИЧЕСКИ АПОКАЛИПСИС води с решенията си икономиката на държавата.

ПРИЕТИТЕ ОТ ПРЕЗИДЕНТА САМО ДВА ДНИ СЛЕД ПРЕДЛАГАНЕТО ИМ ПОПРАВКИ НА ПРОЕКТА ЗА ЗАКОН ЗА ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ, показват не само некомпетентността на правителството , но и липсата на виждане какви ще са последиците за БЮДЖЕТА на държавата.

Промяната на З-на за БЮДЖЕТА е наложителна при тази сриваща се и стагнираща икономика .
Неясното и неопределено поведение на ПРАВИТЕЛСТВОТО може да насочи вектора на напрежението към БАНКИТЕ и БАНКОВАТА СИСТЕМА, към теглене на спестяванията и фалити на кредитни институции.

Подготвена ли е БНБ да поеме предизвикателствата свързани с ЛИКВИДНОСТТА на банките и банковата ни система.
Такива гаранции липсват и при едно екстремно положение могат да се окажат фатални за системата.

НА ФОНА НА СЛУЧВАЩИЯТ СЕ СВЕТОВЕН ФИНАНСОВ АПОКАЛИПСИС ПРИЕТИТЕ ОТ ЗАКОНОДАТЕЛИТЕ МЕРКИ НЕ ИЗГЛЕЖДАТ КОНСТРУКТИВНИ , А ПО СКОРО ИЗГРАЖДАЩИ ГРАНИЦИ МЕЖДУ ТЯХ И НАРОДА, КОЙТО ЩЕ ПОНЕСЕ УДАРА НА ЗАДАВАЩОТО СЕ ФИНАНСОВО ЦУНАМИ.
0
 
2
 
1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Да , в една стая са се събрали 50 души, а иначе по улицата не може да са повече от двама възрастни???