Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

НС прие ветото: Отпадат текстовете за спекулата и фалшивите новини

За продажба на стока на завишена цена наказанието е лишаване от свобода до 2 г. или глоба до 300 лв., записаха депутатите в извънредния закон

1
 
0
 
4
toto 2 до: дядя Вова
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Мисля ,че на много мислещи хора им е ясно всичко това .Но никой не смее да възроптае . Страхът от държавната машина е завладял всички .Надеждата ми е във французите ...
1
 
1
 
3
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Браво, много добър развой на нещата. Иска ми се да се повиши качеството на законите обаче...
3
 
2
 
2
преди 6 месеца
ако медицината победи сегашния коронавирус, на негово място ще се появят десетки от същите „коронавируси“. Между другото, епидемиолозите по целия свят обръщат внимание на факта, че през последните десетилетия периодът между появата на смъртоносни епидемии става все по-кратък. И ако по целия свят сега се предприемат такива мерки срещу коронавируса, тогава какво ще се случи утре, когато дойде следващият вирус? А той определено ще дойде.

Очевидно основната причина за случващото се е, че хората се страхуват съвсем не от това, от което всъщност трябва да се страхуват. И този неоправдан страх, посят умело в медиите във връзка с коронавируса, предоставя просто колосални възможности за управление на всички хора на планетата, на всички държави, на цялата икономическа и социална сфера.

В тази общопланетарна „короновирусна“ паника и суета даже не забелязахме как започнаха да се прекратяват или съществено да се ограничават основни права и свободи на човека:

- свободата на движението

- свободата на събранията

- свободата на вероизповеданието

- свободата на предприемачеството

- правото на достъпна медицинска помощ и т.н.

Последният пункт се нуждае от пояснение. Работата е в това, че заради приема на пациенти с коронавирус в много страни рязко ще се влоши възможността за получаване на своевременна медицинска помощ на пациенти с други, понякога много по-опасни заболявания.

Времето за поява на коронавируса също е избрано невероятно точно. През последните няколко години почти всички водещи световни експерти говорят за приближаваща се икономическа и финансова криза, несравнима с кризата от 2008 година, а по-скоро с Голямата депресия от 30-те години на 20 век. И ето точно в този момент избухва епидемия от коронавирус и на практика всички държави предприемат мерки, заплашващи да съсипят световната икономика, която и без друго е на последни издихания. Както се казва, ако нямаше коронавирус, той трябваше да бъде измислен.

Светът го очакват концептуални промени. Именно концептуални, а не някакви дреболии като фалит на авиокомпании и срив на пазара на туристическите услуги.

Първо, увеличаване управляемостта на човешките общества.

Тестване на инструменти, с които може да се принуждават държавите и хората да правят това, което не искат да правят и което вреди на техните права и интереси. Ограничаване на тези права в името на широко рекламираното спасение от коронавируса. Сега често можете да чуете от устата на политиците, че всички мерки и ограничения се предприемат, за да се спаси живота на хората. В тези думи се крие лицемерие, защото същите политици на практика не предприемат никакви мерки, за да спасят милионите умиращи от много други болести.

Вече става ясен самият механизъм, алгоритъмът на действията, как да се заставят държавите да унищожават собствената си икономика, да отделят колосални суми от бюджета, да орязват правата и свободите на хората, при това със съгласието на самите хора, както и да предприемат редица други „необходими“ мерки. И дори ръководители на държави, които разбират цялата нелогичност на ставащото, не могат да се противопоставят на общата тенденция и са принудени да правят това, което и останалите.

Второ, това е поредният кръг на преразпределение на световната собственост и концентрирането й в едни ръце. На фона на пандемията от коронавирус и срива на фондовите пазари по света, Федералният резерв на САЩ, която ще припомним, не е държавна, а частна организация, заяви, че незабавно ще емитира допълнителни, с нищо необезпечени 700 милиарда долара, като в близките месеци тази сума може да достигне 3 трилиона долара. Тоест, издават се дори не хартийки, а електронни цифри, с които се изкупуват обезценени активи. Всичко това благозвучно се нарича политика на количествено облекчаване.
4
 
4
 
1
преди 6 месеца
Ето ви истински новини:

"Най-достоверни са данните за страни, където са извършени най-много тестове на населението за коронавирус, например Южна Корея. Там смъртността е около 0,7%. В абсолютни цифри до 700 хиляди души умират от грип всяка година! От коронавирус досега са регистрирани малко повече от 7 хиляди смъртни случая. Според Министерството на здравеопазването в Украйна само от 2 до 8 март, т.е. за 6 дни са регистрирани 9 смъртни случая от обикновен грип. Но това не прави впечатление на никого. Не се спира метрото, нито се забранява събирането на повече от 10 души на едно място.

Още няколко цифри за инфекциозни заболявания, които отнемат човешки живот и в момента:

малария - 750 хиляди смъртни случая годишно,

хепатит В - около 1 милион,

туберкулоза - 1,1 милиона,

диария от различен произход - 2,2 милиона,

различни инфекциозни белодробни заболявания - 3,2 милиона.

Общо над 13 милиона души по света годишно умират от инфекциозни болести. Много от тези заболявания се предават по същия начин като коронавируса. Да повторим, повече от 13 милиона души! Къде са затваряни границите, къде има поголовна карантина и подобни на предприеманите днес мерки?"