IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook предлага на служителите до месец платен отпуск

Помощта се предлага на тези, които трябва да се грижат за болни членове на семейството

10:27 | 24.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Meg Roussos/Bloomberg</em></p>

Снимка: Meg Roussos/Bloomberg

Най-голямата в света социална мрежа Facebook представи нови програми за платен отпуск, които ще позволят на служителите да отсъстват до един месец от работа, за да се грижат за болни роднини в светлината на епидемията от коронавирус, заяви говорител на компанията пред CNBC в понеделник.

„Facebook разбира, че сме на неизследвана територия с пандемията COVID-19“, заяви говорител на концерна. „Ние искаме да подкрепим нашите хора да навигират по-добре сред техните нужди през това време. Затова започнахме редица инициативи за нашите служители и техните семейства“, допълни той.

Сред тези инициативи е програма за платен отпуск за спешни грижи, която предлага 30 работни дни отпуск на служителите, които трябва да се грижат за болен член на семейството или ако трябва да пътуват до друга държава или щат, за да се грижат за член на семейството.

За краткосрочни нужди Facebook предлага и платен административен отпуск, който дава на служителите 20 дни отпуск за грижи, които могат да се вземат с еднодневно предварително уведомление. Освен това компанията предлага гъвкавост на своите служители по отношение на работните графици, което им позволява да „използват алтернативно работно време или да излизат офлайн във времеви периоди, които са удобни за тях, без да им се отнема платения отпуск, заяви говорителят.

От избухването на коронавируса Facebook е една от най-проактивните компании по отношение на предлагането на ползи и подкрепа на служителите. Платформата за социални медии е една от първите големи компании, които предлагат пари на своите служители, така че те да могат по-добре да прекарат времето в домашния офис и да покрият разходи, като например грижата за децата.

Компанията изпрати огромното мнозинство от близо 45 000 служители да работят от дома. Освен това им даде бонуси в размер на 1000 долара, които да изразходват за домашния си офис и за разходи за отглеждане на деца. Facebook също така предлага своите устройства за видеообаждане Portal на служители, които ги искат. Освен това компанията заяви, че ще даде на всеки служител „надвишаващи очакванията“ оценки за изпълнение за първата половина на 2020 г. Това ще означава, че всеки служител може да получи повече от пълния си бонус за шестмесечния период.

По света има повече от 367 400 случаи на коронавирус с най-малко 16 100 смъртни случая, показват данни на университета Johns Hopkins. В САЩ има най-малко 41 500 случая с най-малко 499 смъртни случая.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още