IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск дари 1000 респираторни апарата на Лос Анджелис

Главният изпълнителен директор на Tesla е уредил доставянето на апаратите от Китай

11:04 | 24.03.20 г. 33
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Илон Мъск, главният изпълнителен директор на Tesla и отявлен критик на твърденията за това колко сериозна е епидемията на коронавируса, дари над 1000 респираторни апарата на властите в Лос Анджелис, за да могат да отговорят на търсенето, когато пандемията стане още по-сериозна, предава Bloomberg.

В туит милиардерът написа, че е помогнал за придобиването на 1255 от машините от Китай миналата седмица и е организирал да бъдат докарани със самолет до Лос Анджелис. Той благодари на служителите на Tesla и на митническите власти в Китай и Лос Анджелис за съдействието.

„Илон Мъск: Какво мислите за това? Преди няколко дни ви казах, че той вероятно ще разполага с 1000 респираторни апарата тази седмица“, писа губернаторът на Калифорния Гевин Нюсъм в понеделник. „Те пристигнаха в Лос Анджелис, а Илон Мъск вече работи с асоциацията на болниците и с други, за да получат тези апарати веднага. Това са героични усилия“.

Мъск направи всичко това, след като публикува пренебрежителен туит за това дали ще има липса на респираторни апарати. Освен това той нарече паниката, свързана с епидемията, „глупава“ и заяви, че децата са „по същество имунизирани“ въпреки доказателствата, че Covid-19 може да има сериозни последици при част от децата.

Освен това Мъск прекара дни в това да се бори с местните власти заради заповедта, съгласно която заводът на Tesla в Калифорния трябва да остане затворен, за да се предпазят служителите от коронавируса.

Сега Tesla се присъединява към General Motors в предоставянето на респираторни апарати, след като клиент го призова да използва завод на компанията, за да произвежда така нужните в момента машини.

Нюсъм заяви, че шест компании в Калифорния са предложили своите заводи за производство на специалните костюми за лекарите и се водят преговори с други 25, които искат да започнат да правят 3D принтирани маски за здравните работници.

Още новини от технологичния свят вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 2
khao
преди 4 години
Киро Домуса, по известен като Киро Гела ! :):) И той подари некви лекарства купени по тъмните канали ! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 3
Sokratus
преди 4 години
БайнолеЗаразата започна от тях и имаха два месеца повече за да почнат да ги произвеждат! Точно сега берат плодовете на това! И не ни ги подаряват!Но Мъск е ползвал всичките си контакти за да се случи това толкова бързо! Да си чул за някой европейски богаташ или властник да го е направил в такива размери и скорост!?!;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 3
pioner
преди 4 години
И какво Китай спасява всички.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още