IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Instagram обеща да премахне свързаното с коронавируса съдържание

Изключение ще има само за данните, идващи от официални здравни организации

19:35 | 24.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Платформата за споделяне на снимки и видео Instagram, която е собственост на Facebook, обяви, че ще премахне свързаното с коронавируса съдържание от секцията с препоръки и от опцията “Explore”, освен ако информацията не е публикувана от надеждни здравни организации, пише Bloomberg.

“Ще започнем да сваляме съдържанието във фийда и в Stories, което е определено като фалшиво от трети страни, проверяващи фактите“, обяви компанията.

Миналата седмица друг играч от индустрията – Twitter, обяви, че ще попречи на потребителите да публикуват подвеждаща информация за новия коронавирус, включително отказа от експертни насоки и насърчаването на измамни лечения, с което ще затегне обичайно по-облекчените си правила, свързани със словото.

По-рано този месец Facebook заяви, че ще предостави безплатни реклами на Световната здравна организация, защото иска да увери потребителите, че не са дезинформирани за вируса.

Всичко това се случва след години, в които Facebook беше остро критикувана, че дава възможност за разпространение на подвеждаща информация в своите услуги. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:03 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още