IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пропука ли коронавирусът модела на европейска демокрация?

Солидарността в Европейския съюз е само на думи, посочи италианският бизнесмен Анселмо Капороси

21:27 | 25.03.20 г. 24
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Европейския съюз (ЕС) е модел на демокрация, който е уникален в цял свят. Но икономическата криза, коронавирусът и липсата на солидарност го застрашават от разрушаване. Европейската солидарност е само на думи. Това мнение в ефира на Bloomberg TV Bulgaria в предаването "Светът е бизнес" изрази бизнесменът Анселмо Капороси.

"Има различни интерпретации за случващото се в Италия. Има много туристи от Китай в Италия. Някои теории са конспиративни. Други хора смятат, че това е случайност", посочи той, но е категоричен, че италианската реакция закъсня. "Сега взетите мерки са сериозни. Ако бяха взели тези мерки преди седмица, нямаше да се случи тази ситуация“, смята бизнесменът.

Той е убеден, че ЕС е едно семейство и трябва в добро и лошо неговите членове да бъдат заедно.

Анселмо Капороси обаче има усещането, че Европа е изоставила Италия и напомни, че само три страни оказват подкрепа - Русия, Китай и Куба.

"Болните в страната са повече от над 50 400, излекувани са 7432. Починалите са повече от 6077", твърди бизнесменът.

Той коментира и мерките, предприети за икономическа подкрепа с гласуване на програма за 25 милиарда евро.

"Ще се помага да се закупят новини машини за болниците, продължават се сроковете за плащане на данъци, ще се платят осигуровки, ще се погасят кредити към банките. Ще се помага на проблемните предприятия", уточни Анселмо Капороси.

Според него правителството в Италия се справя добре с решаването на едни проблеми срещу разпространението на пандемията, но не и с други, които не са достатъчно сериозни.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

14
rate up comment 4 rate down comment 1
zelka007
преди 4 години
не се заяждам , ама това с "нюанса само за американци" ми се изплъзва някъде в общото ... :))) ... полевата болница е вдигната с/у съществуваща такава в един от най-засегнатите райони . и от 20 легла за тежко болни ще бъде увеличена на 70 (вероятно вече е така) ... никъде не прочетох , че е само за американци ... дори и в сайта на организацията ... :))) ...а зачитал ли си документа дето си ни свел на дознание от разузнавателните централи по света ... :))) ... тъй , само за общо сведение , поне краткото описание в началото , за обща култура . щото аз не съм "нАучно лице" е не схващам много от съдържанието му , но мога да схвана от кратката анотация и заключението за какво иде реч . в предвид циркулацията на вирус CoV в популацията от подкова прилепи в китай и възможността за кръстосване с други вируси от това семейство е проучена до какво може да доведе и има ли лечение с познатите ни антивирусни препарати , ако се случи такава кръстоска . за целта са създали химеравирус , комбинация от този в прилепите и от семейството на SARS . и това НЕ Е covid-19 ... от къде ги комбинира нещата за да стигнеш до този генерален извод ... :))) ... или за теб щом пише CoV , това е достатъчен повод за да слагаш знак за равенство с covid-19 . също така мога да прочета и кои са работили в/у този документ ...усато...National Institute of Allergy & Infectious DiseaseNational Institute of Aging of the US National Institutes of Healthчайниците...National Natural Science Foundation of Chinaта какво търси китайска научна организация в тези насочени с/у китай изследвания , с цел създаване на анти-китайско биологично оръжие ... :))) ... я да те видя какво "нАучно" ще сглобиш ... :))) ... другарюта не знам кой *** ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 3 rate down comment 3
michaelis23
преди 4 години
Отиде им демокрацията в канала и май ше метеме вече .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 4 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 4 години
https://***.thelocal.it/20200321/coronavirus-italy-us-disaster-group-opens-camp-hospital-in-italys-northХааахаха... И диот...! За пореден път шлякаш тука линкове, които даже не си прочел... Ако беше, немаше да сравняваш ангажимент за помощ на държавно ниво, осъществена от държавни структури с 10-тина палатки от некво евангелистко дамско портмоне (Samaritan's Purse, a Christian disaster response group based in North Carolina)... които не е ясно с какво точно ще помогнат на италианците, щото требва да си ги напълнят с лекари и сестри... Почти същото, като руските военни лекари, сестри, всякакъв помощен персонал и оборудване за работа в условия на апокалипсис...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 5 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 4 години
Трябва осем обща банка, обща армия, обща охрана на границите и митници, обща прокуратура, общо бюро за разследване, общи реакции при кризи, обща външна политика, изобщо много общи неща имаме.Пропуснал си само общ език... Ама я да видиме кой ще бъде - френски, немски, или ... български? Или викаш, за да нема сърдити, я най-добре да е американски... ;) :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 3 rate down comment 4
Bones
преди 4 години
До тримата кло-уни от запаса. Цитирам отново лъж-ливото ви другарче / овчарче или просто поредният ви мало-умен ник. "Нато вече няколко пъти стоварва материали със самолети в Италия. Има два американски медицински кораби, които също помагат...."Линкът е за полева болница с 20 легла, без да се споменава, че ТЯ ще обслужва с приоритет разположения в Северна Италия американски персонал. Някой да забелязва нюанса?Какво правят руснаците в Италия ли, тро-лове безполезни? Нарича се военно разузнаване. Аз самият съм научно лице и имам предостатъчно контакти в сферата за да знам, че т.нар. вирус е човешко творение. https://***.nature.com/articles/nm.3985.pdfВ момента този линк циркулира в почти всички разузнавателни централи по света, а руснаците, китайците и кубинците са там за да си наберат от втория или т.нар. "европейски" щам на вируса. Абсолютна конспирация е да се твърди, че американците са пуснали вируса, след като притежават всички патенти за него. Само дето и китайците им върнаха жеста по-възможно най-бързия начин. Айде, успех с троленето, по-мияри.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 5 rate down comment 3
zelka007
преди 4 години
а на всички анти ЕС хейтъри специално за домашно : защо вовата стовари военни самальоти в италия , а не в испания или иран ?! и там е сложна ситуацията също , нали ?! защо не изпрати по един лазарет и в испания и иран ... а хейтърчета ?! ... :))) ... нали е човеколюбец от световна величина ... :))) ... дерзайте да видим какво ще роди мозъчният тръст ... :))) ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 2 rate down comment 4
zelka007
преди 4 години
https://***.thelocal.it/20200321/coronavirus-italy-us-disaster-group-opens-camp-hospital-in-italys-northно не продънват ушите на всички нали ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 4 rate down comment 4
Стоян Петров
преди 4 години
Не си наясно, че живееш в руската дезинформационна сфера??? Европа все пак е християнска и съгласно нашите канони, лявата ръка не трябва да знае какво прави дясната. Ушаннките преекспонират деянията си, чрез платените си журналисти и медии в чужбина. Основната им идея е че една лъжа повторена сто пъти става истина. Може и да са успели да манипулират някого, но когато човек разсъди всичко си идва по местата. Да са живи и здрави!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 2
Hahoto
преди 4 години
Коронавирусът за първи път направи така, че гласът на Брюксел изведнъж замлъкна. Общите европейски политики умряха. Освен обикновените витиевати фрази - за солидарност и прочие, брюкселските политици и чиновници се изпокриха в карантини. Вчера кака Урсула дълго си ми ръцете по ТВ-то, като Пилат Понтийски... Всяка страна остана сама с проблемите си. Границите се върнаха. Българите висяха с дни в Унгария в колите си. Това не прилича много на съюз, който помага на гражданите си, а по-скоро изглежда самоцелен и удобен наднационален субект за една шайка чиновници и политици, каквито и у нас с лопата да ринеш!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 3
Bones
преди 4 години
"Нато вече няколко пъти стоварва материали със самолети в Италия. Има два американски медицински кораби, които също помагат...."Я дай линкове към тези новини, че не намирам НИЩО за подобна помощ, в които и да е било официални източници. *** жалък!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още