Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Пропука ли коронавирусът модела на европейска демокрация?

Солидарността в Европейския съюз е само на думи, посочи италианският бизнесмен Анселмо Капороси

   1| 2| 3    
8
 
2
 
4
преди 6 месеца
Корона вируса доказа, че на ЕС и трябва единство. Една болница допусна грешка и цяла Европа го отнесе, защото действията бяха и са некоординирани!
ЕС има нужда от федерализация! Трябва осем обща банка, обща армия, обща охрана на границите и митници, обща прокуратура, общо бюро за разследване, общи реакции при кризи, обща външна политика, изобщо много общи неща имаме.
Но някой трябва да плати сметката и да свърши работата, а засега всеки се дърпа. Типично по европейски! Всеки е по-голям от съседа
;)
7
 
2
 
3
преди 6 месеца
Дори и най-глупавият човек има право на мнение, но това съвсем не означава, че то съвпада с фактите!
Помощта, която ЕС е изпратила на Китай през януари е съизмерима с Китайската за Италия. Нато вече няколко пъти стоварва материали със самолети в Италия. Има два американски медицински кораби, които също помагат.
Парите за Италия, кой ги дава дедо Мраз ли!?!
Просто ЕС и САЩ действат, а не правят PR акции!
4
 
6
 
2
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Глупендери, средната продължителност на живота в Италия е близо 85 години, а в рассията е 72. Вирусът е смъртоносен (примерно) за 10% от 60 годишните, за 20% от 70 годишните и 50 % за 80 годишните. Математиката ми е гадна, но е вярна. На всичкото отгоре, контактите между младите и старите са регулярни и заразата се разнася. И положението в Испания и Франция е подобно. Вашата рассия просто няма възрастни хора, като Европа.
5
 
11
 
1
преди 6 месеца
ЕС катастрофира. Един миниатюрен микрокопически вирус го срина тотално. Единственият плюс от е - че европейците осъзнаха какви некомпетентни идиoти го управляват.
Италия - изоставена от "европейското семейство" стигна дотам, че да моли помощ от Русия, от Китай и дори от... Куба.