IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook и Microsoft се включват в хакатон на СЗО

Целта на събитието е да се развият проекти, адресиращи проблемите с коронавируса

18:07 | 25.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Stefan Wermuth/Bloomberg</em></p>

Снимка: Stefan Wermuth/Bloomberg

Световната здравна организация си партнира с Facebook, Microsoft и няколко други технологични компании във връзка с провеждането на хакатон, който да промотира разработката на софтуер, който да се занимава с предизвикателствата, свързани с пандемията на коронавируса, пише CNBC.

Хакатонът #BuildforCOVID19 беше обявен във вторник и ще започне да приема проектни предложения в четвъртък. Освен Facebook и Microsoft, в инициативата ще се включат и други технологични играчи, включително Twitter, WeChat, TikTok, Pinterest, Slack и Giphy. Тези гиганти „ще споделят ресурси, за да подкрепят участниците в периода на подаване на заявки“.

Функции на Facebook като „Blood Donations и Crisis Response бяха създадени по време на хакатони, а сега се използват от милиони хора по света“, написа главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг в публикация, рекламираща хакатона. „Надявам се, че от този ще излязат някои полезни прототипи и идеи“.

Хакатонът насърчава софтуерни разработчици да работят по проекти, фокусирани около темите за здравето, уязвими части от населението, бизнеси, общности, образование и развлечение.

Крайният срок за подаване на проектите е понеделник. Хакатонът ще обяви топ проектите на 3 април.

„Като се има предвид изолацията, в която сме в момента, искаме да създадем онлайн пространство, в което разработчиците могат да дават идеи, да експериментират и да създават софтуерни решения, за да помогнат за адресирането на кризата“, гласи описанието на хакатона.

В света има над 375 498 случая на коронавирус и поне 16 362 жертви, сочат данни на университета „Джон Хопкинс". 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още