IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Иван Иванов: Нужна е регулация в транспорта

Средното преминаване през граничен пункт е по 18 часа. Това е пълен хаос, твърди експертът

13:24 | 25.03.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Основният проблем в момента е липсата на регулация в транспорта, трябват регулации, за да се отпушат всички задръствания, особено на Балканите. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Иван Иванов, управляващ партньор в спедиторската компания "Тива Ком".

„Средното преминаване през граничен пункт е по 18 часа. Това е пълен хаос. Има забавяне на доставки, има отменени доставки, има върнати, които не са успели да стигнат навреме“, посочи гостът. 

Той даде за пример организацията в Русия, където всеки влязъл в страната трябва да е под 14-дневна карантина, но сред изключенията попадат шофьорите. Според него това трябва да се въведе и в Европа, за да се облекчи ситуацията.

„Зелените коридори очакваме да се случат максимално бързо. Българските фирми искат приоритетно движение на стоки“, заяви Иван Иванов.

„В момента няма маршрут, по който да се минава безпрепятствeно, или ако има, то ситуацията може да се промени бързо“, добави той.

Управляващият партньор в спедиторската компания "Тива Ком" обясни, че в момента се наблюдава увеличаване на цените в транспортния сектор.

„Пазарът ще се свие през следващите месеци и ще останат тези, които са успели да се адаптират най-добре към ситуацията“, каза още Иван Иванов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още