IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei игнорира кризата и представи новата серия смартфони P40

Компанията отново залага на по-добри камери, но и на асистент с изкуствен интелект

17:37 | 26.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Huawei</em></p>

Снимка: Huawei

Във време, в което световните продажби на смартфони бележат спад заради пандемията на коронавируса, а излизането на новите модели на iPhone може да се отложи с няколко месеца, китайската Huawei представи три нови смартфона – Huawei P40, P40 Pro и P40 Pro+. С тях компанията отново поставя акцент върху мобилната фотография, върху своя дигитален асистент с изкуствен интелект и възможностите за работа с няколко приложения едновременно.

Първите два модела ще са на пазара от 7 април, а Pro+ версията – от юни тази година. Това разкри главният изпълнителен директор на Huawei Consumer Business Group Ричард Ю, който по традиция води събитията за представяне на смартфоните на компанията, но този път това се случи в рамките на онлайн премиера заради  Covid-19.

Предвид продължаващия спор между Съединените щати и Huawei последната все още няма право да използва мобилните услуги на Google, ето защо продължава развитието на своите, т.нар. Huawei Mobile Services.

Ричард Ю подчерта, че HMS е достъпна в над 170 държави и има над 400 млн. месечно активни потребители. Освен това работи с над 1,3 млн. разработчици и партньори по целия свят. От Huawei подчертаха, че разчитат както на глобални, така и на локални партньорства, за да се предложи максимално добро преживяване на потребителите в отделните държави.

„Топло приветстваме всеки разработчик в света да се присъедини към HMS”, гласеше надпис на екрана зад Ричард Ю.

P40 Pro+ се предлага с керамично покритие на панела, което по думите на Ричард Ю е силно издръжливо на драскания и удари. Рамките около дисплея са изключително тънки, така че гледането на видео да е максимално приятно. Този дизайн се предлага в два цвята - White Ceramic и Black Ceramic.

P40 разполага с 6,1-инчов екран, докато при P40 Pro и Pro+ той е 6,58 инча със съотношение 19,8:9. Последните два модела са с Quad-curved overflow екран, a както подсказва името му, той е извит във всички краища, а прорезът за предните камери е разположен в овално поле в горната лява част на дисплея. По думите на Ричард Ю дисплеят е подобрен, благодарение на което излъчва по-малко синя светлина. С 30% пък е ускорено времето, в което устройството се отключва чрез пръстов отпечатък.

Съществените разлики при трите устройства ще видите при камерите. По традиция Huawei продължава да акцентира над възможностите на мобилната фотография и на партньорството си с Leica.

P40 разполага с тройна задна камера. Основната е 50MP. Включена е и 16MP ултра широкоъгълна камера, както и 8MP телефото камера с 3 пъти оптичен зуум.

Pro 40 Pro е с четворна задна камера, като бонусът тук е ToF сензор. Основната камера отново е 50MP, но ултраширокоъгълната е 40-мегапикселова, докато телефото обективът е 12MP с 5 пъти оптичен зуум.

Задната камера на Pro+ обаче е петорна, като основната се запазва същата. Ултра широкоъгълната е 40MP, третата е телефото с 10 пъти оптичен зуум и 100 пъти цифрово увеличение, четвъртата – ToF, а петата е 8MP троен оптичен телефото обектив.

Последна актуализация: 04:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още