IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще има ли План Б за Олимпиадата

Пандемията постави за решаване много проблеми пред спортната индустрия, посочи Веселин Коларов, редактор в Gol.bg

13:24 | 27.03.20 г. 1
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Noriko Hayashi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Noriko Hayashi/Bloomberg

Пандемията от коронавирус ще промени световната спортна индустрия. Това прогнозира в ефира на Bloomberg TV Bulgari Веселин Коларов, редактор в Gol.bg.

"Отлагането на Олимпиадата предизвика хаос, но това беше най-правилното решение. Сега всичко ще се преосмисли. За жалост, няма готов план "Б", който да се следва при кризисни ситуации. Има един празен лист", посочи той.

По думите му ще се намерят нови дати за игрите следващата година, въпреки че има световни първенства, които са в календара на лятото на 2021 г. "Но отлагането съпътства още много проблеми", добави журналистът, след което назова кои са едни от най-трудно разрешимите.

"Около 57% от спортистите вече се класираха за Олимпиадата. Но те са тренирали, така че пикът на формата им да е за това лято. Отделно, не е сигурно дали отлагането ще се впише в житейските им планове. Има атлети, които не са известни и богати и няма да могат да си позволят още разходи за подготовка и участие за догодина", посочи Коларов.

Той отбеляза, че не по-малък е проблемът и с хората, които вече са си купили билети.

"Не е лесно да се сдобиеш с пропуск за подобен форум. Това става чрез лотариен принцип. Ако имаш късмет, успяваш да се наредиш на опашка за закупуване. Продадени са над 5 милиона билета. Организаторите заявиха, че хората, които са си закупили, ще получат специално внимание, доколкото е възможно", информира Веселин Коларов.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
0pk
преди 3 години
Ем да, трябва да се измисли нещо, инак назобените астматици от развитите държави няма да им стигнат парите за лекарства...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още