IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Домусчиев: Медиите също трябва да получат държавна подкрепа

Има индустрии, които ще се наложи да спрат, има такива, които ще продължат да работят, но ще са под силен натиск, твърди председателят на КРИБ

10:46 | 27.03.20 г. 17
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев. <em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев, който заедно с брат си е и съобственик на "Нова телевизия", смята, че и медиите трябва да бъдат включени в правителственото постановление, с което на засегнатите от разпространението на коронавируса бизнеси ще се оказва държавна подкрепа.

Заради застиването на икономическата активност редица медии са изправени пред реалната опасност да не получават приходи от реклами.

„Не изключвам да има фалити на медии, включително и телевизии, да се стигне до съкращения на хора, работещи в медиите. Надявам се медиите да бъдат включени в мерките на правителството", казва Домусчиев в интервю за вестник „24 часа".

Като цяло той оценява мерките на правителството срещу разпространението на болестта като адекватни. А що се отнася до икономическите мерки, Домусчиев като председател на КРИБ щял да поиска среща с представители на кабинета.

„Има индустрии, които ще се наложи да спрат, има такива, които ще продължат да работят, но ще са под силен натиск. Като например експертно ориентираните производства, които срещат големи трудности заради бавното преминаване на транспорта през границите. Върху този проблем трябва да се работи активно от всички правителства в Европа и да се вземат бързи мерки“, пояснява предприемачът, който преди дни призна публично, че е заразен от коронавирус, а преди два дни обяви, че вече е излекуван.

Припомняме, че днес заседава Националният съвет за тристранно сътрудничество, на който представители на правителството, на работодателските съюзи и на синдикатите ще обсъдят проекта на правителственото постановление. В първоначалния му вариант в обхвата на мерките бяха включени търговията, туризма, културата и спортът, а след това бяха добавени строителството и преработващата промишленост. Частните културни начинания, както и хората със свободни професии също настояват да бъдат включени в пакета мерки. Извън обсега са пазарът на недвижими имоти, търговията на едро и други.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 11 rate down comment 1
onezero
преди 3 години
В българия отдавна няма медии! Колкото до мисирките - ако фалират няма ги съжалявам и грам!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 10 rate down comment 1
pavlik5
преди 3 години
Така е закърмен тоя !Майка му партиен секретар е била !А после все при власт имаше се нарежда - ту при Първанов за приватизация .ту БХ - за трибуни и евросубсидии !!!А после гооолям бизнесмен , гледа данъци да не плаща много,много в България !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 2
0pk
преди 3 години
Не мога да ги разбера, кой още дава пари за реклама по телевизора? Всички вече са на превъртачка и никой не гледа телевизия в реално време. Рекламните блокове удобно се превъртат. :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 1
Sokratus
преди 3 години
Телевизиите са направо за "жалене"! По цял ден никой не ги гледа, не излъпват никакви реклами! Пълен нахалник! За хората дето не ходят на работа и са почти на минималната заплата едвам им дават по 480лв, а този г.Ъ.з. иска пари точно за тези дето в момента са в апогея си!Да вземем и на футболистите да дадем а?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 1
mangalistan
преди 3 години
Ами надявам се точно този да банкрутира...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 15 rate down comment 1
Onia
преди 3 години
Тоя е първи в листата на чакащите държавни пари. Той има опит
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 1
bertram
преди 3 години
и по-точно полит-коректните медии
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още