Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Коронавирусът е искрата, която може да доведе до големи промени в строителството

Наемните нива за всички типове имоти съвсем скоро ще понесат сериозна корекция надолу, очаква Петър Мастиков

0
 
11
 
6
преди 1 година
Няма профилна снимка
Логиката на mirodes е много правилна - въпрос на време е това да се случи, може да не е тази или следващата година, но фактите за намаляването на населението са си факти.
0
 
19
 
5
mirodes до: фиг.1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Е как да не е важно?Хората,които имат нужда от жилища постоянно намаляват.Другите купуват като инвестиция.Ама всяка инвестиция трябва да носи печалба.Като видят,че цените се срутват инвеститорите в жилища ще продават,а и вече няма да купуват от страх пак да няма срутване на пазара.
Пазарът ще се регулира и жилища ще търсят само тези,които имат нужда от тях.При намаляващо население и много жилища на пазара е ясно какво ще стане.
17
 
0
 
4
фиг.1 до: mirodes
преди 1 година
Няма профилна снимка
Да, през 2008-а имаше срив, а после пазарът пак тръгна нагоре, въпреки че инвеститорите тогава доста се опариха. Значи търсене има, а дали е за живеене или не, това не е толкова важно.
0
 
20
 
3
mirodes до: фиг.1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Цените в София ,а и не само там се повишаваха,защото много хора купуваха жилища като инвестиция,не за да живеят в тях.В резултат има стотици хиляди необитаеми жилища.Сега при тази криза голяма част от тяхнще излязат на пазара.И цените ще се сринат.Вече се случи през 2008г,сега сривът ще е по-голям заради многото новопостроени жилища оттогава.
17
 
0
 
2
фиг.1 до: mirodes
преди 1 година
Няма профилна снимка
Цените на имотите в София дългосрочно се повишават, което опровергава мнението ти. Никой не би могъл да манипулира пазара за толкова дълго време. Явно правиш грешка, или пропускаш нещо в разсъжденията си.
0
 
21
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Тия хора явно забравят,че става въпрос за жилища.А жилището е място,в което живеят хора.А България е с най-бързо намаляващото население в света.И въпреки това има строителен бум,а новопостроените жилища остават празни.Дори в София от последната криза през 2008г насам населението е нараснало с 80 хиляди души,а жилищата са се увеличили също с 80 хиляди.Но в жилище не живее средно по един човек,а по трима,така че има три пъти повече новопостроени жилища,отколкото техни потенциални обитатели.Плюс това има издадени разрешителни за строеж на 20 хиляди жилища в София за последните две години.Е кой ще живее в тях?