IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мебелната ни индустрия използва пандемията да си върне пазари

Планираме доставки след шест месеца, посочи Геновева Христова-Мъри, управляващ директор на Ligna Group и председател на Българския мебелен клъстер

19:42 | 27.03.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Мебели Арена</em></p>

Снимка: Мебели Арена

Мебелната индустрия работи и предприятията не са преустановили дейност. Поради невъзможността за изпълнение на обекти от конкурентни страни, България успява да заеме по-добра позиция. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Геновева Христова-Мъри, управляващ директор на Ligna Group и председател на Българския мебелен клъстер.

"Нашите поръчки се увеличават. Основната ни цел бе предприятията ни да не спрат работа, да имаме достатъчна ликвидност и да сме подсигурени по отношение на материали. В момента навлизаме на пазари, където бяхме загубили позиции", посочи тя.

По думите ѝ това се случва заради агресивната маркетингова политика от тяхна страна.

„Обяснихме на партньорите си, че предприятията в България продължават да работят и че ще може да доставяме до затварянето на всички граници. Ние се опитваме да завоюваме обратно позиции, които бяхме загубили, точно в условията на коронавируса“, обясни председателят на Българския мебелен клъстер.

Геновева Христова-Мъри обяви, че са сключили сделка с хотелската верига Hilton.

„Ние в момента планираме доставки след шест месеца, активно произвеждаме дори и там, където не бихме могли да доставяме, защото когато всичко се нормализира, ние ще бъдем готови. Така ще сме първи в готовност да изнасяме на пазарите. Това се нарича стратегическо планиране", заяви Геновева Христова-Мъри и напомни, че браншът в момента е още по-обединен.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още