IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ТЕЦ "Бобов дол" пак гори отпадъци

Изгарянето на RDF отпадъци е подновено на 24 март, след като централата е получила разрешение от екоминистерството

08:55 | 28.03.20 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

ТЕЦ „Бобов дол“ отново гори отпадъци след изпълнение на мерките и разрешение от страна на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Перник. Това е съобщил изпълнителният директор на централата Емил Димитров за Mediapool.

Изгарянето на RDF отпадъци е подновено на 24 март, след като ТЕЦ-а е получил разрешение от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Димитров посочва, че централата е изпълнила всички предписания, включително е надградила системата за мониторинг на една от сероочистващите инсталации.

В края на октомври 2019 г. беше издадена забрана ТЕЦ „Бобов дол“ да гори отпадъци. В последствие се установи, че тя не се спазва и беше наложена принудителна мярка спиране от страна на МОСВ на една от инсталациите след няколко показни акции в дружеството, включително и на главния прокурор Иван Гешев.

ТЕЦ „Бобов дол“ е едната от централите, които са сключили договор за изгаряне на столичния боклук. Другата е в Сливен. Годишно в ТЕЦ „Бобов дол“ се предвижда да се горят около 70 хил. тона отпадъци.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още