IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия затваря границите си от 30 март

В страната се въвеждат все по-строги ограничения на движението заради разпространението на коронавируса

18:54 | 28.03.20 г. 11
<p>
	<em>Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Русия временно затваря границите си от 30 март заради резкия скок на броя на заразените с коронавируса Covid-19 през последната седмица, предава Bloomberg.

Здравните служители съобщават за 228 нови случая на коронавирус за една нощ, като общият брой на установените достига 1264 души. Смъртните случаи са четии.

Заповедта за затварянето на границите на страната е публикувана на правителствения уебсайт и следва все по-строгите ограничения в движението, въведени в цялата страна. Кметът на Москва затвори всички несъществени обекти и препоръча всички да си останат у дома, за да се намали разпространението на вируса. Правителството спря всички международни полети в петък, а министър-председателят Михаил Мишустин призова регионите да затворят повечето бизнеси.

Местната администрация в Череповец – град с население 300 хил. души, който се намира на около 500 км северно от Москва, планира да обяви извънредно положение, след като през последните 24 часа бяха диагностицирани седем нови случая, обяви днес областният управител.

Чечня също спря движението и затвори достъпа до столицата си Грозни, съобщава информационната агенция Интерфакс, като се позовава на председателя на местния парламент Магомед Даудов.

Президентът на Русия Владимир Путин не се ангажира с драстични мерки по време на обръщението му към нацията тази седмица. Той препоръчва да се ползва седмица платен отпуск от 28 март и обещава някои компенсации за компаниите и хората през кризата.

Премиерът Мишустин междувременно нареди всички руски паркове и курорти да бъдат затворени на фона на съобщенията, че заради отпуска някои руснаци планират пътувания до курорти или с цел посещение на роднини.

В тази връзка руското правителство обмисля да спре и вътрешните полети и влакове, съобщава още Интерфакс, като цитира неидентифицирано длъжностно лице.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 7
terziеv
преди 3 години
Русия отново показва правилния начин. Не като при нас - в парковете забранено, пътуванията с бележки, а от Швеция да дойдеш до София - никакъв проблем.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още