IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прокуратурата отново влезе в ТЕЦ "Бобов дол"

Проверката ще установи какво точно се изгаря и налични ли са инсталации за опазване на околната сред

11:33 | 30.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Районната прокуратура в Дупница, икономическа полиция и служители на районната екоинспекция са влезли тази сутрин в ТЕЦ "Бобов дол". Поводът е информацията от миналата седмица, че ТЕЦ-ът отново ще гори отпадъци, съобщава БНТ. Проверката ще установи какво точно се изгаря и налични ли са инсталации за опазване на околната среда. 

Преди около два месеца в ТЕЦ "Бобов Дол" беше проведена специализирана операция на прокуратурата, при която беше задържан изпълнителният директор Емил Христов. Той обаче получи мярка за неотклонение „парична гаранция“ от 30 хиляди лв. и бе освободен. Поверка в ТЕЦ "Бобов дол" установи, че се горят отпадъци без разрешително. На 23 януари стана ясно, че е отнето разрешителното на ТЕЦ "Бобов дол" за горене на отпадъци.

Преди няколко дни в. "Сега" писа, че ТЕЦ-ът отново започна да гори боклук, след като забраната на министъра на околната среда и водите отпреди два месеца е отпаднала. Според информацията ще се изгарят по 96 тона RDF отпадък на всеки 24 часа. Подновеното изгаряне на отпадъци предизвика сериозно недоволство сред местното население.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още