IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия продаде валута за 300 млн. евро в опит да стабилизира рублата

Сред мерките на президента Путин са допълнителна помощ за семейства с деца, обезщетения за безработица, кредитни ваканции и данък върху лихвите по депозитите

12:39 | 30.03.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Руската централна банка продаде на вътрешния пазар на 27 март 13,3 млрд. рубли (около 150 млн. евро), като изпреварваща мярка за намаляване на нестабилността, предаде ТАСС.

Обемът на валутата, продадена от банката на ден по-рано, също е бил 13,3 млрд. рубли.

Дните от днес (30 март) до 3 април в Русия са неработни с указ на президента Владимир Путин, но служителите ще получават заплатите си за този период.

Продължават да работят компаниите, които произвеждат стоки, необходими за борбата с коронавируса, медицинските и аптечни организации, компаниите, осигуряващи храни и стоки от първа необходимост, както и структурите, изпълняващи спешни и неотложни услуги. От мярката са изключени също металургичната и химическата промишленост.

На 25 март президентът на Русия отправи спешен апел към нацията и представи план за стимулиране на икономиката на страната, засегната от ефектите на коронавирус.

Планът на държавния глава включва широк спектър от мерки, насочени както към подкрепа на руските граждани, така и за подпомагане на малкия и средния бизнес.

Сред обявените стъпки, които ще засегнат обикновените руснаци, влизт и допълнителна помощ за семейства с деца, увеличаване на обезщетенията за безработица, ипотечни и кредитни ваканции за определени категории граждани, както и данък върху лихвите върху банковите депозити.

Сред стъпките, предназначени да помогнат на малкия и средния бизнес, Владимир Путин посочи отсрочките на данъци и заеми, както и намаляване на застрахователните премии.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 3
be_google
преди 3 години
благодарение на американските санкции, които ЕС сляпо въведе сега Русия си има огромни заместващи мощности и разви невероятно по чмащаби земеделие......а без папкане закъде сме другари?!? И в злато да се рием като Дънди прешъсите //които сам Господ блогослови, чрез бг правителствата// пак няма да оцелеем!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още