Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Суровини

Ще залезе ли още тази година американската шистова индустрия?

Съчетанието от слабо търсене и интензивно предлагане „изсмуква“ жизнеността на шистовите компании, които на много места добиват петрол на загуба

   1| 2| 3    
2
 
3
 
26
be_google до: nikoignatov
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Може би само някои, но в същия момонт дойде и пандемията и тоталния спад в потреблението. Не съм от МИНфин и не знам там имат оперативна информация и сде чудя ЗАЩО не е публично споделена?!? Не се ли питате и вий колеги, читатели КОЙ крие истината???
0
 
5
 
25
mirodes до: nikoignatov
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Даже има предположения,че може производителите да плащат,за да им купят нефта.Щото така или иначе го добиват и им е по-изгодно да дават без пари,отколкото да го съхраняват,щото няма да има къде.
0
 
3
 
24
nikoignatov до: mirodes
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Да днес би трябвало да отворят кранчето както никога до сега - около 12млн брр/ден . Дано са си направили сметката добре , че ако продължи пандемията повече от , колкото си мислят хората не знам къде ще го слагат при условие , че вече около 70 % от хранилищата в световен мащаб са пълни а танкерите вече са букирани и на се безброй . Абсурд да помпят с тва темпо цяла година.
4
 
4
 
23
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Шистаците няма да си заминат,просто ще замразят добива.САЩ им е изгодно да има ниски цени на нефта,щото са и вносител на нефт.Шистаците са частни компании.И позитивните неща са много повече от негативните при ниски цени на нефта.Въпросът е,че Мужикстан ще яде дървото.При цена на нефта от 25 долара за барел ще издържат една година с резерва си.При 15 долара само година.А тепърва от днес почва увеличеният добив в Саудитска Арабия,ОАЕ,а и Русия.Т е цените ще падат още.
0
 
3
 
22
nikoignatov до: Achtung
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Какво значи шистовата индустрия ще "замине зян " . Възможно е да фалират определени по-малки компании , които са били на ръба и преди кризата , но да изчезне цялята индустрия и този метод на добиване на петрол е абсурдно. Не забравяйте , че има компании които добиват шистово и конвенционално , да не говорим че големите имат много арсенал да издържат пад в цените с години.
2
 
4
 
21
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Най-големия продавач на оръжие сега е в малко деликатно положение с очакван спад на БВП от - 34% за второто тримесечие и няколко милиона ново безработни. Шистовата индустрия може да замине зян в тази толкова динамична среда.

https://www.zerohedge.com/economics/biggest-decline-ever-goldman-now-sees-us-gdp-crashing-34-q2
1
 
7
 
20
korn до: nikoignatov
преди 1 месец
Няма профилна снимка
И аз не го вярвам това. Вчера някав луд ми рзправя че един ден щели сме да караме електрически коли. Казах му да се прегледа. Скочих в Москвича и отпрашиха с *** газ..
2
 
3
 
19
zelka007 до: nikoignatov
преди 1 месец
дали ?! .... :)))
2
 
5
 
18
zelka007 до: Императорът
преди 1 месец
импе , да ти задам няколко въпроса с понижена трудност :

1. кой е най-големият продавач на оръжие в света
2. кой е най-големият купувач на оръжие в света
3. управляващият елит на най-големият купувач къде е завършил престижни университети ... изток ? запад ?
4. управляващият елит на най-големият купувач чий финансови консултанти използва ... изток ? запад ?
5. инвестиционните фондове на най-големият купувач къде имат най-много активи ... изток ? запад ?
6. ако си пропуснал , най-големият продавач на оръжие има митнически спор със седмият най-голям продавач на оръжие относно един дефицит
7. ако си пропуснал , вторият най-голям продавач на оръжие , зае агресивно (с много ниски цени) една ниша дето можеше да бъде част от решение по точка 6

мисли в/у следната абстракция ... дали най-големият продавач на оръжие , съвместно с най-големият купувач на оръжие , не показват на вторият най-голям продавач на оръжие , до какво водят ниските цени ... ?! а вирусът просто допълнително оцвъка положението ... :)))
2
 
5
 
17
nikoignatov до: Бидонойл
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Едва ли ще доживеем да видим елекрифициран самолет или кораб, даже и камион , който да може да изминава големи дистанции. А там са истинските консумации на горива.