IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Macy's пуска в отпуск повечето от своите 130 хил. служители

Компанията затвори магазините си и сега предлага стоки единствено онлайн

20:14 | 30.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg

Macy’s, която затвори всичките си магазини на 18 март, в отговор на пандемията на коронавируса, заяви, че пусне в отпуск по-голяма част от служителите си от тази седмица, пише Bloomberg.

В компанията работят около 130 хил. души, включително служители във веригата за луксозни стоки Bloomingdale и от магазините Bluemercury. Тя ще задържи малка част от хората си, за да за продължи основните си операции, като дигиталния бизнес, центровете за дистрибуция и контактните центрове.

„Въпреки че дигиталният бизнес остава отворен, ние загубихме основната част от продажбите си заради затварянето на магазините“, обяви компанията в изявление, публикувано на уебсайта ѝ днес.

Macy’s не е единственият търговец на дребно, който се бори с пандемията, довела до затварянето на търговски обекти в САЩ. Хиляди магазини спряха работа, за да може да се овладее разпространението на коронавируса.

През последните дни първоначалните оценки за това кога магазините ще могат отново да отворят врати бяха изместени във времето, а част от обектите са затворени за неопределено време.

Президентът Доналд Тръмп каза на американците да очакват запазване на мерките за социално дистанциране до края на април.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:21 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още