IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БАИТ: Предидизвикателството ще покаже възможностите на високите технологии

Има скок в начина на предоставяне на образователни технологии дистанционно, посочи Огнян Траянов, председател на Българската асоциация по информационни технологии

10:57 | 31.03.20 г.
БАИТ: Предидизвикателството ще покаже възможностите на високите технологии

При всички случаи това предизвикателство ни даде възможност да видим измеренията, способностите и необходимостите от високите технологии, започвайки от образованието”, коментира Траянов.

Според него има скок в начина на предоставяне на образователни технологии дистанционно.
„Това е една крачка във вярната посока, това е начинът, по който учителят ще може спокойно да работи индивидуално с всеки ученик”, смята Траянов.

ИТ експертът е убеден, че дигитализацията в образователния сектор ще даде възможност и за навлизането му на други континенти и страни, които не могат така лесно да получат и изградят добра образователна система. 

“Всички тези удобства, които сега сме подтикнати като общество да използваме, ще се насадят трайно в нашето ежедневие”, прогнозира Траянов.

По думите му ИТ секторът очаква в средносрочен план до 15 юни да има значителен спад на разпространението на коронавируса и икономиката да премине към работа на пълни обороти.

Траянов напомни, че рецесията започна от началото на годината в Германия и Италия. “Коронавирусът ѝ даде много силен тласък, така че икономическата криза вече е съвсем реалистична”, добави той.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още