Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Руската икономическа изолация изведнъж вече не е толкова лоша идея

Потокът от икономически санкции и постоянната заплаха от нови ограничения накара Москва да увеличава резервите си и да намалява дълга през последните пет години

3
 
0
 
9
valentino29 до: Oбичам България
преди 9 месеца
https://ruxpert.ru/%D0%A0%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B5_%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D1%80%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%86%D0%B5%D1%81%D1%81%D0%BE%D1%80%D1%8B
5
 
5
 
8
Стоян Петров до: michaelis23
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
От глад никъде не се мре. По света милиард живеят сито с доходи по-малко от 2$(ако не беше и 1$) на ден. Така че не чакаме как си ходат да падад, чакаме Майданя. Единственото което не мога да ти съобщя е преди или след детронирането на путин ще стане и дали ще е цветна революция или кървава баня?
7
 
5
 
7
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Сега ще си вземат двата камаза пръскачки от Италия и ще си ходят вкъщи, работа не свършиха, ама пропагандата стана.
Междувременно САЩ им изпрати полева болница, Германия маски, но телевизионни екипи нямаше.
4
 
4
 
6
michaelis23 до: Стоян Петров
преди 9 месеца
Мрат ве как аз не каам нищо, там са със 100 леа преко сили и как си ходат падат от глад у канафката ....., а ей са ше сквиаш ти кво ви се пише на вас там в Губернята с тоя ми ти космически грип, само глей за кво стаа въпрос как ше спаднат пенсиите на пеесе леа, поне сте такива тарикати ....
2
 
5
 
5
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Проблемът не е храната - руснаците си произвеждат или пазаруват от други пазари. ЕС загуби от търговията с храна като цяло. Проблемът на руснаците е липсата до технологии - в Русия има много добри специалисти, които допринасят за развитието в много области (Linux, Microsoft, Google) - отворете някой известно репо в GitHub и почти сигурно, ще има contribute от руснак. Да, обаче hardware се произвежда в САЩ и партньори на САЩ - там са иновациити. В Русия видяхме един процесор Байкал, но той е по-скоро насочен към държавни структури. С тези санкции, САЩ тласнаха Русия към Китай, които преди Тръмп копираха открито американските разработки. От своя стана китайските гиганти придобиват на килограм и малкото руски технологични фирми. Резултатът е, че Русия не зависи от САЩ, а започва да зависи от Китай и то в ключов отрасъл, а не от домати и краставици.
5
 
4
 
4
дядя Вова до: michaelis23
преди 9 месеца
Не ЕС бро, напрааао от Капитолията ято фъртолети са им сипале
маски, пълни с доларес :)

+++1000
8
 
5
 
3
Стоян Петров до: michaelis23
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Еми кат си много интелЕгентен, да обясниш как да разбираме 277 лева минимална заплата, около 800 лева средна заплата и 332 лева средна пенсия в Московския улус???
PS И аз съм в състояние да платя на някой журналист или издание, което да ме изкара по-умен от Нютон и Айнщайн взети заедно.
7
 
8
 
2
преди 9 месеца
ньедьейти приписвайти таквиз раооти че тоз под мене ше получи инфаркт и неговата свита ..... :)) пишете там обичайното че мрат и е гранде мизерия и тва е .... дъщо и че са "напакостили" на Жабария а ЕС им е "помогнало" ....
10
 
7
 
1
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Казано с други думи - свикнаха с мизерията и са добре подготвени за нея, щото това си им е обичайното състояние през последните години.

И това е за хвалба ли??

Благодаря, дръжте си и мизерията и добрата подготовка за нея. Страните от Европа след месец-два отново ще са отеорени, а и с тях и свободния пазар.