Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Международни пазари

Теория на игрите на петролния пазар

Решението на Саудитска Арабия и Русия да започнат ценова война е гениален ход

   1| 2    
1
 
1
 
14
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Първо, Русия не иска "конструктивни преговори", а вече реве и се моли и то не на САЩ, а на Саудитска Арабия! Егати, пос….ните повелители на света!
Второ, хем реве, хем продължава да лъже за да прикрия тъпотата и наглостта си. В началото на март точно те отказаха на С. Арабия точно това, което сега искат - ограничаване на добива на петрол. Защо преди месец го отказахте, бе, високомерни, празноглави ***, а сега ревете за същото?
Трето, само за една седмица С. Арабия без атомни бомби и пикливите ви "Космически сили" докара държавата на самозабравилото се джудже до просешка тояга, и показа, че мястото й в склад за вторични суровини. Защото С. Арабия е стократно по-богата страна от тези нещастници втълпили си, че светът е техен. Ако в тази ситуация един от 10 милиона - не зная колко са точно, саудитци със среден доход 5 000 $ на месец може да си позволи да живее със 100 $ по- малко и бълха го е ухапала за един руснак 10 $ долара по-малко на месец значи, че трябва да умре, защото доходът му е 30 $!.
Та, ако това продължи още един месец, точно това ще стане и празноглавото, самозабравило джудже го разбра.
И сега, сибирският *** реве, но понеже е точно такъв вика не рева, а искам "конструктивни разговори"!
2
 
3
 
13
Dr. Vatnikov до: Императорът
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Дай поне един от милионите пъти, когато си "доказвал" как стандарта в Расийка бил по-висок от България.

И специално да обясниш, как 270 лв минимална е повече от 610 лв и как 800 лв е повече от 1300 средна, при положение, че без горивата, всичко друго има подобна цена, като тук.

Хайде, слушам те! Изкриви законите на физиката и икономиката с поредната си мозъчна диaрия.

:)))
3
 
3
 
12
Dr. Vatnikov до: Императорът
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Ква самодостатъчна икономика бе, двусантиметрово чело??!
Да, ако ще ядат картофи, гречка, хлебец и водка - самодостатъчни са!
Боже, какъв *********!
5
 
3
 
11
Императорът до: lyusien
преди 2 месеца
Русия е в най-важните отрасли самодостатъчна икономика. От храните им 95% са местно производство. Произвеждат, добиват и изнасят доста други неща, а не само слуз. Имат сериозни финансови резерви - да не говорим за златни. Русия може да се самоизолира от останалия свят и пак да оцелее, макар с лишения.
Арапите - ако бъдат изолирани и лишени от приходите от слуз, ще трябва да ядат пясък, защото не произвеждат абсолютно нищо друго.
3
 
4
 
10
Императорът до: zelka007
преди 2 месеца
121% ръст, ама на каква база? В държавата Х 18-а година са продадени 100 електробрички, 19-а - 221?
Да видим как електроколите ще се борят в ситуация с евтин петрол, евтин газ и вероятно спрени субсидии и привилегии заради кризата? нали за тия коли ще трябват суровини да се произведат - никел, кобалт и т.н. Те моите миньорчета в Норилск копат здравата, ама векове ще им трябват. А ток откъде - като енергийната система просто няма капацитет да поеме И транспорта?
3
 
3
 
9
Императорът до: Стоян Петров
преди 2 месеца
Стоянчик, циркаджия с половин мозъчна гънка: във варварска и фалирала Русия Вовата праща работещите една седмица ПЛАТЕН ОТ ДЪРЖАВАТА ОТПУСК.
във високоцивилизована европейска България министърът праща останалите без работа хора да теглят кредити, а на майките, чиито деца не могат да ходят в затворените детски градини, предлага да излязат в НЕПЛАТЕН отпуск и да ядат камъни !!! Впрочем и камъни няма да могат да ядат, защото нямат право да излизат навън !!!

Жал ти било за руския народ, ама за нашия не ти е жал ??? Милион пъти съм ти доказвал с точни данни и факти, че реално стандартът в Русия е по-висок, особено ако добавим в сметката децата и пенсионерите, но ти нямаш мозъчен капацитет да го разбереш.
3
 
5
 
8
nikoignatov до: zelka007
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Когато създадат кораб изцяло на батерии способен да прекоси който и да е океан тогава говори за края на петрола . 300 метров контейнеровоз консумира 300-400 т мазут на ден , да тона . А с новите световни еко норми все по-високо качество гориво . Айде сега го умножи по 150 000 защото толкова са регистрираните и действащи кораби в света . Да не са всичките с такива размери , но консумациите им са сериозни
4
 
6
 
7
Стоян Петров до: terziеv
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Смеешко, че русия държава ли е ве??? 12 000 рубли минимална заплата, пак толкова максимално обезщетение за безработица. Като пресметнеш, че 12 000 рубли са 277 лева и ти става жал за народа на най-обширната страна на света.
2
 
7
 
6
zelka007 до: data
преди 3 месеца
мхм ... те и сега не е за подценяване хич ситуацията . вгледал съм се в микро електричките , за доставки из центъра на софето . много маневрени и безплатна синя и зелена зона - което на годишна база си е прилична цифра ... макс батериите им са по 10кВтч , зареждат се от контакта за 220В за по 6-7 часа от 0 до 100% , харчат като обикновенна дyхалка , демек за лев и педесет до два лева си го зареждаш и минаваш 100-120км градско ... цените са под и малко над 20к в лева ... дават им по 800-1000 циkъла на батериите без деградация . едно китайско се продава вече у нас , гледам едно корейско се продава , сигурно скоро ще го сертифицират и за ЕС , на французите има едно , наесен го пускат и у нас ... това смятай , ако можеш да сложиш и няколко слънчеви панела на подходящо място , няма и контакт да ползваш вече ... имам един познат , строи разни складове ... разправя последните неколко дето правил всичките си слагат горе панели слънчеви ... това със сметките по 7-8 бона за ток отива в историята , избивали си ситемите за 5-6 години ...
4
 
8
 
5
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Скоро Бояришника ще е лукс...

:)))