Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Маска: По-добре сега, отколкото никога?

Само защото обикновената маска за уста не защитава много, не означава, че не прави нищо

   1| 2| 3    
3
 
6
 
23
abdul до: zelka007
преди 1 година
Няма профилна снимка
Така де, 8 000 от грип. Специално за Италия е важна и общата бройка на смъртност, защото има подозрения, че тия 13 000, са за сметка на други от общия кюп. Статистиката ясно ще го покаже след време.
И все пак това са числа, за които е по-адекватно да се говори в проценти. Не може 20 грипни баби в България да се сравняват с 2 000 в Италия. Само Ломбардия е колкото две българии като население.

И все пак може би е по-добре да се фокусираме върху раждаемостта и младите бели родители, вместо върху от какво точно са починали 20 грипясали бабички. Съвършено нормално и естествено е в някакъв момент възрастните хора да си отидат от този свят от нещо, било то и корона.
2
 
6
 
22
abdul до: michaelis23
преди 1 година
Няма профилна снимка
Е как да не! Короната решава всъщност доста проблеми - бизнеса му фалирал що некадърен - Корона!
Обещал, ама не било - Корона!
Борсата паднала - Корона!
Твърде удобно, за твърде много хора и бизнес.
3
 
2
 
21
michaelis23 до: zelka007
преди 1 година
а викаш са им е жътвата на умирачка в Жабария и за тва така станало .... хм добре а защо ей вече питах след като Чайниците пращат стоки за 1/2 трилион на Саща т.е. имат най много зимане даване с тях, а ги "заразяват" последни ??
1
 
5
 
20
michaelis23 до: abdul
преди 1 година
именно, затова аз напирам че има политически и икономически интереси и то огромни зад цялата тупурдия. А най-големия Х в задачата е, че гледам стокообмена на Китай с кои държави е най-голям. Така сега без изненада гледам, че е Сащово и оттам се питам добре бе след като тия пращат най много стоки от цял свят към Сащови защо те се заразяват последни ?! Че аз Жабария не я виждам в ТОП 15 и от там гледам другите страни с Китай и там няма такива поражения като при Макаронаджиите е добре защо само там е такъв проблема ?!? Това ми прилича на 11/9 дет намериха паспортите на пилотите у руините дет били съборили двата небостъргача ......

http://www.worldstopexports.com/chinas-top-import-partners/

United States: US$418.6 billion (16.8% of China’s total exports)
3
 
4
 
19
zelka007 до: abdul
преди 1 година
в италия за целият грипен сезон , приблизително 4 месеца , умират по 8000 във възрастовата група 65+ . говорим за нея , защото те закъсняха с карантината около 2 седмици след другите държави . до момента , за месец само , са около 13000 и продължават да помпат бройката ... къде ще спрат ще видим ... май-юни ще е пълно със статистика ... :))) ... ще си смятате на воля всички ... българите имаме много хубава поговорка : с чужда пита помен прави . и една по цинична , да ме прощава форума и администарторите , не си позволям по принцип проcтащини : чужда булка кокали няма ...
2
 
8
 
18
abdul до: michaelis23
преди 1 година
Няма профилна снимка
Така да го кажем по-грубичко - ами живота на не 20, на 1000 човека за два месеца няма АБСОЛЮТНО НИКАКВО значение за държавата. Толкова пренебрежимо малко е, че въобще не си струва да го обсъждаме.
Но те за 20 грипясали бабички затвориха държавата.. Щото било заразно. Ми то колкото е заразно, толкова и минава на крак.

Това с тая корона е абсолютна бутафория, а факта, че не е само в България означава, че е и добре режисирана. Ще ме прощават конспираторите, но този път клъвнаха на въдицата на етиопчето в СЗО.

Моделите имат значение, само когато статистическите данни са адекватни. В случай, че данните не са ок, модели не работят. Т.е. адекватността на моделите, зависи от адекватността на данните.
В този конкретен случай в СЗО се рапортуват "странни" данни, които СЗО "узаконява", като ги публикува в репортите си.

Меко казано странно е, че СЗО не публикува чисти данни, на база на които съставя репортите си. СЗО показва единствено дашборд, на обработени данни, но липсват чисти рапортувани данни по държави. Това е проблем.
4
 
0
 
17
michaelis23 до: abdul
преди 1 година
ми айде де, не знам и защо не преписват такива неща, да каеш че са от Кремълската губерня ама не са ...

https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/69/wr/mm6912e2.htm

What is added by this report?

This first preliminary description of outcomes among patients with COVID-19 in the United States indicates that fatality was highest in persons aged
1
 
7
 
16
abdul до: Boicho Popov
преди 1 година
Няма профилна снимка
Да де, но все пак е редно като ще е яростна болест, за която ще спираме държавата, да е ясно в мащаб колко значима е короната спрямо общата смърност.
Не е лошо да е ясно, че на ден умират стотици хора от други работи. 10-20 жертви за 2 месеца са нищо. С или без карантинта - НИ ЩО.
1
 
7
 
15
преди 1 година
https://www.krages.at/krankenhaeuser/oberpullendorf.html

ей там бачка на един приятел жена му, българка лекар те имат 20 коронясали хоспитализирани. 4 от които са на командно дишане, защото имат други тежки заболявания, останалите нищо .... също и доста ги пращат да се лекуват в къщи. до тук 0 умрели. Вчера говорих с тях по тела и аз не виждам нищо трагично .....
3
 
5
 
14
michaelis23 до: Boicho Popov
преди 1 година
ето малко статистика от WHO

https://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/situation-reports/20200401-sitrep-72-covid-19.pdf?sfvrsn=3dd8971b_2

Сега вече се спекулира с числата че всеки умрял е от това нали ? макар, че няма доказан нито един случай където и да било че смъртта е причинена точно от този вирус. Хората нямат ли защита (имунна система), тя не ликвидира ли една част от този вирус, то излиза че това се възпроизвежда с някаква космическа скорост и естествената защита на хората съвсем я няма .... не става ли по-скоро леко въпрос за политически и икономически интереси ? Защото има интервюта на лекари от Австрия, Германия и Италия и те не съответстват съвсем на новините даже обратното казват, е разбира се такива гледат да ги подтискат и да не излизат толкова на яве ....