IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Депутатите Дариткова и Малешкова от ГЕРБ са с положителни проби за коронавирус

Те се намират в добро състояние и нямат никакви оплаквания

19:09 | 02.04.20 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<b>&nbsp;</b>Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. <em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

 Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова и народният представител от ГЕРБ-Пазарджик Даниела Малешкова са дали положителни проби за коронавирус след проведените тестове сред всичките депутати в парламента, информира пресцентърът на партията. Дариткова и Малешкова се намират в добро състояние и нямат никакви оплаквания.

"Те са информирали семействата си и ще се подложат на доброволна карантина за 28 дни у домовете си. Двете няма да участват в предстоящите заседания както на парламентарните комисии, така и в пленарните заседания", се посочва в съобщението.

53-годишната Дариткова стана председател на парламентарната група на ГЕРБ миналата пролет, след като Цветан Цветанов напусна парламента след имотните скандали. Тя е общопрактикуващ лекар в Смолян и председател на здравната комисия в парламента.  50-годишната ѝ колежка е депутат първи мандат от Пазарджик.

Парламентът ще заседава извънредно утре, за да приеме актуализацията на бюджета, удължаването на извънредното положение до 13 май, както и промени в извънредния закон.

След като преди два дни стана ясно, че депутатът от ДПС Хасан Адемов е с коронавирус, всички народни представители бяха тествани в две болници в столицата, но също и в провинцията. От щаба обявиха по-рано днес, че има две съмнителни проби във Военно-медицинска академия, а пробите на всички, тествани в "Софиямед", са отрицателни. И в двете болници са тествани по 92 депутати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 4 rate down comment 0
serafima
преди 3 години
Дариткова трябваше да си помисли преди да нарича медицинските сестри на перваза в НС престъпнички, психически неуравновесени. Те получават 700 лева месечно, тя - над 7000 - вчера си вдигнаха заплатите - пир по време на чума. Ако беше морална Дириткова, както е лекар, можеше да отиде като доброволка да полага. Вместо това всички депутати се скупчиха (за нас има нареждане да стоим на 2 метра разстояние) пред една ЧАСТНА клиника, с наши пари да се "тестуват". За НАС, обикновените хора, това е ненужно и невъзможно.Не ги жаля!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 0
serafima
преди 3 години
Тази новина дабра ли е или лоша според тебе? Коя е другата?Една лоша новина - в САЩ почина бебе на 6 седмици. При нас възрастта на починалите е също доста ниска. Ако те утешава твоето твърдение, вярвай си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 0
фиг.1
преди 3 години
Трима заразени от 240 депутата, това разбира се не е много коректна статистическа извадка, но ако съотношението поне приблизително е вярно, то е възможно от цялото население в БГ да има десетки хиляди заразени.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
Hahoto
преди 3 години
Не ми изглежда да ги е заразил Адемов. Щом от 240 са заразени 3-***, то от 6500000 поне 80 000 са с вирус в момента ... А щаба хваща само заболелите, които са 30-40 души на ден...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 1
zelka007
преди 3 години
дядя вова , нали знаеш че до началото на май няма да ви плащат вече за постове , всичко ще е на самоиздръжка ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
дядя Вова
преди 3 години
Една добра новина и една лоша.Новина: средна възраст на умрелите от коронавирус в- Италия 79,5 години;- Испания 80 !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още