IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въпреки повишеното търсене няма тенденции при защитните маски за лице

Трудно се намират платове, а ластиците, които се използват, поскъпнаха десетократно и вече се усеща проблем по веригите за доставки, посочи дизайнер на маски

12:15 | 03.04.20 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка:&nbsp;Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Търсенето на маски е огромно и ние също го усещаме от началото на март, заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Мартин Христов, съосновател на Maski.bg.

„Ние като цяло не шием големи количества, защото бизнесът ни е по-скоро с маски за колоездачи, антисмог маски, но при недостиг по принцип на маски и нашите са предпочитани“, каза той и обясни, че маските имат филтри, които предпазват при по-големи частици от 2,5 микрона.

Мартин Христов съобщи, че въпреки поскъпването на обикновените маски неговата компания не е променяла цените, а целта е да се предложат маски, различни от вноса в Китай.

„Трудно обаче се намират платове, а ластиците, които се използват поскъпнаха десетократно, така че определено се усеща проблем по веригите за доставки. По-големият проблем от това, че нещо е по-скъпо е това, че няма наличности“, посочи дизайнерът.

По думите му в момента не може да се говори за тенденции при маските, защото хората са наплашени и търсят просто начин за превенция и липсват предпочитания за цветовете на маските.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:44 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още