Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Горанов: Няма друг вариант освен нов дълг

България не може да печата пари и да девалвира валутата си, каза финансовият министър по време на дебатите по актуализацията на бюджета

   1| 2| 3    
1
 
2
 
28
Mavi Goz до: evtimvz
преди 3 месеца
Няма как, щото с тебе сме в различни светове и не говорим и пишем на един език. Аз се занимавам с правене на кинти, или на твоя език - кълване от където е възможно, щото съм диво пиле. Ти, като промишлен бройлер, имаш време да гледаш пресконференции по телевизията, разни публикации и прочее фураж и работата ти е само да наддаваш на тегло в кафеза, докато пораснеш за деня “Х”... ;)
0
 
6
 
27
serafima до: Dr. Vatnikov
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Най-добронамерено питам двамата, писали минус на пост 1 например, на д-р Ватников. Какви са ви аргументите срещу това очевадно безочливо и нагло поведение на финансовия и правителството в управлението на бюджета. До преди няма и месец имахме 2.5 милиарда излишък - Борисов и Горанов се надпреварваха да ни го казват по медиите, след две седмици станаха 3.5 милиарда дефицит. НОРМАЛНИ ли сте бе, хора? Не ви ли прави впечатление и това става с ВАШИТЕ пари. За "усвояването" на парите от ЕС от страна на ГЕРБ добре известни сме дори в ЕС въпреки метаните, които прави Борисов към Началниците.
Чакам вашите отговори и предварително благодаря за отговорното ви поведение.
1
 
4
 
26
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
По БНР цитираха проф. Спасов - шеф на Правителствена. На НВ Боко Тиквата, на Горанчо Бездомни и Пекинската патица се правят тестове всеки ден. На министрите, депутатите и президента са правени само по веднъж.
Защо е така, сетете се сами.
Вярвате ли на финансовия министър?!
Само за боклука на италианската мафия Горанов заслужава 3 доживотни присъди. Но той не е сам в това решение. ГЛАВАТА НА МУТРОКОМУНИСТИЧЕСКАТА ШАЙКА МУ Е НАРЕДИЛ ...сега нека стои в зандана…
Ще го свалим, ама друг път- Горанов е министър на Ахмед Демирович и Делян ефенди.
0
 
6
 
25
evtimvz до: Mavi Goz
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
И да Ви обясня, няма да може да го прочетете или разберете. Гледайте пресконференциите по телевизията, особено на вожда. А публикациите на независимата преса едва ли Ви интересува.
3
 
4
 
24
Mavi Goz до: evtimvz
преди 3 месеца
Ще обясниш ли с думи прости как да четем “ няма да може да се кълве от тях.”?
0
 
7
 
23
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
"Целият обявен до момента икономически пакет на българското правителството, възлиза на 4,5 млрд. лв."
Това ще го почете в https://www.svobodnaevropa.bg/a/30522353.html

Защо нито народните представители, ните тук пишещите коментират тези средства. Или защото те се отпускат целево и няма да може да се кълве от тях.
4
 
5
 
22
преди 3 месеца
“ Горанов: Няма друг вариант освен нов дълг”

Че кой не е съгласен? Нали това е моделът на евроатлантическия свят, към който се стремим? Какво лошо има в трупането на нов дълг? Кой от могъщите западни примери за нас няма поне 80-100% от БВП дълг? Нов дълг значи работеща държава, както казва г-н Горанов. За какво е шумотевицата отдолу - някой иска неработеща държава ли? Нали искате средни и минимални заплати, по-висоси от руските? Ако да, трайте и се радвайте на нов дълг. Путин не поема нов дълг и рушняците гладуват - така писаха тука Бидон-Корн-Креватникова и Сюлейман ага... ;) :lol:
0
 
5
 
21
dr.5rov до: deant
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Ако държавите членки на еврозоната са "лакеи на ЕЦБ" (не го изключвам), то тогава ние сме кученцето, което е вързано на каишка за тези лакеи.
Да, наистина стоим и се мъчим вече доста време в това състояние. Както казах, сега сме в зоната на здрача. Тук си е много удобно и уютно. Е малко е мрачно и доста безнадежно, но пък какво по-важно от удобството и уюта. Нали така!
2
 
5
 
20
крас до: zelka007
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
ЗА ПОДВОДНИЦИ НЕ ЗНАМ , НО ЧЕТОХ ЧЕ КАРАКАЧАНОВ Е НАПАЗАРИЛ ОТ СЪЩАТА НОРМВЕГИЯ НЯКАКВА ГЕМИЯ КОЯТО СТОИ С ГОДИНИ НА ПРИСТАНА С ЕДНИ МНОГО СТРАННИ НАЧИНИ НА ПРИДОБИВАНЕ НА СОБСТВЕНОСТТА.

НЕ НАВЛИЗАМ В ДЕТАЙЛИТЕ НА ВСЯКА СДЕЛКА , НО Е ТВЪРДЕ НАГЛО В СЪСТОЯНИЕТО НА ПОДОБНА ИКОНОМИЧЕСКА И ФИНАНСОВА КРИЗА ДА СЕ ХАРЧАТ ПАРИ ЗА ВОЕННИ РАЗХОДИ ПЪК КАКВИТО И ДА СА ТЕ.

НАЛИ СЕ ДОСЕЩАШ, ЧЕ С ТАНКОВЕ , КОРАБИ И ПОДВОДНИЦИ НЯМА ДА УБИЕМ КОРОНА ВИРУСА.
Най много някои "специалисти" съветващи правителството по сделките да си вземат комисионните , а ние да трупаме купчини ненужно желязо.
3
 
3
 
19
deant до: dr.5rov
преди 3 месеца
борда е ръката, която ни държи над пропастта. само че ни държи за гърлото и захвата става все по-здрав. не мисля, че инструмента борд е измислен да бъде постоянна мярка. това е инструмент за времено закрепяне на положението след което държавата трябва даси стъпи на краката. ако досега не сме си стъпили на краката и неможем без борд - то ние никога няма да го направим. затова трябваше или да станем лакеи на ЕЦБ или да се отвържем от тях. Ние обаче стоим и се мъчим вече 30 години.