Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Американската данъчна система е най-прогресивната

Горните 10% от заетите в САЩ плащат 45% от всички подоходни данъци в сравнение със само 28% във Франция и 27% в Швеция

1
 
4
 
2
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Абсолютно НЕ съм съгласен с...пропагандата - това не е дори статия!
Данъчна прогресивна система измерва прогресията на размера на данъка, а не количество, както пропагандата се опитва да ни обеди!
И е супер просто
Процента е от 0% -100%
Колкото по висока е най - високата данъчна ставка като % толкова по голяма е прогресията. Или колко прогресира, увеличава се % на таксуване.
Във фащ максималния данък е все по нисък след промените на Дъмб. Макс данъкът им е 35% ако се не лъжа. И това е на книга. От него се правят много намаления и отбиви и ефективно се заплаща много по малко от тези 35 %.
В Скандинавия данъците стигат над 50% в най високите си ставки. Всички скандинавски страни подържат социалните си системи - здравеопазването, образованието, пенсионни, безработица, преквалификация, соц. Слаби програми като храни, помощи за отопление и прочие с тези данъци. Във фащ или няма такива програми изобщо. Няма здравна система. Няма образователна. Пенсионната или е разбита. Безработица е различна или я няма и недостатъчна на щатски нива....това е коренно друг свят от Европа. Десните във фащ не са десните в Европа. Десните е Европа са левите във фащ. Това е истината. Демократите във фащ да центристи, а ужким са леви. След многогодишни целенасочени действия на богаташите във фащ левите са издърпани от десните в центъра, а десните са отвъд дясното наближавайки фашистката зона.
В бг пресата има все повече такива преводи целящи промиването на мозъци или пропаганда идваща от фащ, където политиката е $$ и който плаща той поръчва музиката. Познайте кой и какво се свири.
В подкрепа на думите ми фащ ще имат най много жертви от вируса. Във фащ цари и се насърчава закона на джунглата. Човека там никога не е бил важен. Важен е богатия човек. И те не разбират че вирусът е на практика социалист и не подбира. Всичко това се отразява в цифрите
3
 
5
 
1
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
"....САЩ имат най-прогресивната система за облагане на доходите в света, като горните 10% от заетите плащат 45% от всички подоходни данъци.."

БЕЗ СЪМНЕНИЕ ТОВА Е ТАКА.
НЕКА НАПРАВИМ ПАРАЛЕЛ С ТЯХНАТА И НАШАТА СИСТЕМА НА ОБЛАГАНЕ.

1/ САЩ нямат такава АРМИЯ от 540 хиляди държавни хрантутници и чиновници като нашите. Нещата там са оптимизирани , а електронното правителство за което у нас се говори от десетилетия там отдавна е факт.

За цифровизацията на нашата система бяха налети ДВА МЛРД ЛЕВА.
Парите ги няма , няма я и цифровизацията , а БЮРОКРАЦИЯТА Е ВЕЧНА И НЕПОБЕДИМА КАТО СМЪРТТА!!

2/ Благодарение на нашите "КОМУНИСТИ" и най вече на др. СТАНИШЕВ у нас бе въведен ПЛОСКИЯ ДАНЪК , който никой от наследниците му в.т.ч. и БОРИСОВ не пожелаха да променят в ПРОГРЕСИВНО НАРАСТВАЩ!!

Подобно облагане без съмнение ползва БОГАТИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ОБЩЕСТВОТО и натоварва огромната част от бедните и социално слаби хора.

ЗА КАКВА СОЛИДАРНОСТ МИ ГОВОРЯТ И МЕДИИ И УПРАВЛЯВАЩИ И ОПОЗИЦИЯ, КОГАТО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО НА ДАНЪЧНАТА ТЕЖЕСТ НЕ Е СПОРЕД ВЪЗМОЖНОСТИТЕ , А ПО ЕДНИ СТАРИ ОТЖИВЕЛИ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ПРИНЦИПИ КОГАТО ВСИЧКИ БЯХМЕ РАВНИ.

Някои другари наистина ПОСТРОИХА СВЕТЛОТО КОМУНИСТИЧЕСКО БЪДЕЩЕ към което ни водиха техните бащи и дядовци , но огромната част от народа попадна в джунглата на ДИВИЯ КАПИТАЛИЗЪМ срещу който те НА УЖКИМ се бореха.

ПРЕДСТОЯЩАТА ИКОНОМИЧЕСКА И ФИНАНСОВА КРИЗА ИЗИСКВА ДА КОПИРАМЕ ИЗЦЯЛО АМЕРИКАНСКИЯ МОДЕЛ НА ОБЛАГАНЕ , А НЕ РАЗНИ СПЕЦОВЕ КАТО МЕНДА , КИРО АНАНИЕВ И ПЛЕМЕННИКА МУ ВЛАДИ ГОРАНОВ, КОИТО ЩЕ ТАКА ЩЕ ГО МОДИФИЦИРАТ, ЧЕ ОТ НЕГО НИЩО НЯМА ДА ОСТАНЕ.