Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Заразените с коронавирус у нас прехвърлиха прага от 500 души

Днес са потвърдени пет нови случая, от които три са в София

   1| 2| 3| 4    
0
 
3
 
34
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Направо, след като Ян Хус в еретик, ти към коя църква се причисляваш? Някоя католическа, от тези, които правят секс с деца или нашата традиционна, която свещеници ни кръстосват шпаги, карат джипове и имат по няколко телефона - не всички са такива, нали един беше снимал как се задоволява с вярващите жени ... направо, уникални слуги на Бог, какво ли не им е харесвал Ян Хус...
0
 
5
 
33
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Човек, не да наречеш Ян Хус еретик е като да оправдаеш инквизицията. Моля те, влез в някой сайт и прочети какво смята той, че не е добре да правят духовните лица и ми кажи с кое не си съгласен? За човек, който твърди, че е набожен си доста незапознат с религиозната история.
0
 
4
 
32
Bones до: mariata
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Дано доживееш до 70, че да могат децата ти и околните да те подритват и да ти обясняват какъв безполезен *** си. Родителите ми са над 70, сами се гризат за себе си и все се опитват да ни помагат, при все, че ние отдава нямаме нужда от нищо. Ше те *** в боклука "набожен".
0
 
3
 
31
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
След месец да няма заглавие "Броя на разорените от Корона вирус подмина 500000".
2
 
7
 
30
mariata до: wag1111
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Коронавирусът е перфектната карфица за спукването на балона, и наистина е само оправдание за упадъка на фиатните пари. В крайна сметка спестителите ще правят като вятъра, обикновените работещи като бурята, а определени лобита и фамилии ще станат още по-богати.
1
 
2
 
29
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
ЗА ХОРАТА ПО- ДОЛУ, КОИТО НЕ СА СЪГЛАСНИ С МОЕТО МНЕНИЕ.
ПРИЯТНО ГЛЕДАНЕ: :)
https://www.youtube.com/watch?time_continue=329&v=AiieQAMdTYg&feature=emb_logo
3
 
1
 
28
dr.5rov до: mariata
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Не предполагах, че съм ви другар, но щом така искате, макар аз да не искам. Филмиран(а) сте вие. Очевидно имате големи проблеми да се справите със ситуациятта. Съчуствам ви ако е така. Аз също скърцам със зъби и дори понякога пускам по една... Толкова провалени неща. Но се опитвам да не се поддавам на пъвичните си нагласи и да приема доколкото мога по някакъв осмислен начин изпитанията. Приема и следвам наложените правила. Например носенето на маска навън смятам че ме предпазва с не повече от 40-50%, но Аз Предпазвам Другите около мене с поне 80% вероятност ако случано съм носител на вируса и не знам все още. Може да минат и 10 дена преди да го разбера, а за това време може да заразя стотици хора и 0.5% от може да умрат. Сметнете колко са. Така ще се превърна в убиец без да го съзнавам. Но на вас за това не ви пука. Сред тези хора може да са и вашите родители или деца и кой ли не още. Казх ви много тежки думи с надеждата да осъзнаете, че това което говорите е ясна индикация за нещо, което сега няма да го назовавам, но си има название. Единственото, което може да ви оправдае е, че в момента може да сте в много тежка ситуация и в такива моменти, често човек губи от фокуса си важните за всички неща и се съсредоточва върху собствение си неволи. Но ... ако Не е така, то аз в никакъв случай не искам да съм ви никакъв другар никога, защото в тежък момент вие просто ще обърнете гръб на интереса на групата и ще ги жертвате за собствената си изгода.
Поздрав и и бъдете здрав(а)
1
 
5
 
27
mariata до: Oбичам България
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Имам и ги пазя родителите и най-вече те се пазят доброволно, въпреки че са дори под 70. Те са за доброволна карантина - лична отговорност на всеки да се пази сам. В момента е пародия на карантина - старците са най-недисциплинирани и нагли и щъкат навън без маски. А заради тях хората гладуват и не ходят на работа. Като ще е карантина, да ограничат старците на 100% и хванат ли някой да се разхожда навън, да му отнемат правото да ползва здравна помощ
1
 
4
 
26
mariata до: Oбичам България
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Sancta Simplicitas!, или „О, свещена простота!“ - думи на един еретик, изгорял на кладата!
3
 
3
 
25
mariata до: dr.5rov
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Другарю 5ров, явно много сте се филмирал. Никой няма желание да заразява нарочно когото и да е било, би било нечовешко. Но двойно по-нечовешко е да осакатиш здрав и да го обречеш на мъки за да спасиш сакат. И не само нечовешко, но и антилогично и в противовес на природните закони е. Естестествения подбор предполага оцеляването на най-подготвените. Ако бяха най-засегнати децата, то нека има строга карантина, защото децата не могат да се грижат сами за себе си. Но тези над 80 годишни не са деца и освен ако не са с деменция, могат сами да вземат решение да си стоят вкъщи. А ако ще ходят навън, да си носят риска. Съжалявам, че ще бъда груб и ще сравня хората над 80 с плевели, но това е обективно сравнение. Тези хора тежат на обществото, а и на тях самите. Всички те са ползватели на пенсии повече от 20 години и товарят здравната система повече от 20 години, а реално са си платили за много по-малко (пенсионирали са се на 55 и 60г при разчети за 12-15 години пенсионен живот). Повечето вече имат форма на деменция и отслабнала физика и с нищо не могат да бъдат полезни на обществото, а само му вредят, като същевременно не водят пълноценен и щастлив живот и са в тежест на децата си. НЕ предлагам и НЕ желая те да бъдат убити, но не мисля, че заради тях младите трябва да се обрекат на болести и мизерия. Тази карантина ще доведе до: психични заболявания, кожни болести, затлъстяване, отслабване на имунната система, загуба на обучение и култура, глад и мизерия, атрофиране на мускулатура и още хиляди беди за хората под и в трудоспособна възраст, за да бъдат запазени старците над 80 години.