Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Заразените с коронавирус у нас прехвърлиха прага от 500 души

Днес са потвърдени пет нови случая, от които три са в София

   1| 2| 3| 4    
1
 
4
 
24
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
o sancta simplicita
5
 
2
 
23
mariata до: cherney
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Явно не си вярващ. За вярващия доказателства не са нужни. Съмнения няма. Започнеш ли да се съмняваш, значи си изгубил вярата. Господ има и той ни е изпратил този бич. Учените са жалки, нищожни създания, от които нищо не зависи. Факт е, че една дребна твар съсипва най-високите технологии и учените са безсилни. Тази пандемия показа на умните хора колко нищожен е човек и колко малко зависи нещо от него. Показа колко неустойчива е глобалната икономика и колко неподготвена е здравната система. Човечеството е преминало успешно през доста по-тежки пандемии и е преминало през тях най-вече с вярата в бог, а не с карантини. Както е дошъл сам, така и сам ще си отиде вирусът и ще вземе точно толкова и точно тези определени жертви на които им е било писано да умрат от него.
2
 
4
 
22
cherney до: mariata
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
През 2020г. да се празнува възкръсването на някого / невъзможно от научна гледна точка /, случило се преди 2000 години и с това да рискуваш заразяване на хора е ...... най-голямата възможна глупост. Всички религии следва да бъдат обявени извън закона.
1
 
3
 
21
wag1111 до: Dr. Vatnikov
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Г-н Dr. Vatnikov как ви се струва, че отведнъж и по едно и също време целия свят почти обяви тази епидемия. За момента живея в германия. Тука преди момента на гласуване (22.03.2020) обявяване на т.н. епидемия една известна професорка д-р беше интервюирана и жената каза ,че цитирам "корона вирусът е от ноември месец в Германия". След това тука Парламентът обяви затваряне само на заведения, магазини, Училища, масвни центрове и козметични, където има огромни струпвания на хора, като при заведенията само се забрани да се сяда не и да се пазарува от тях. Също така зета на един колега в берлин е доктор в една болница, където уж в този район имало много заразени. Човекът каза , че 3 седмици преди това им доставили 12 апарата за обдишване и през този период нямало постъпил при тях нито един заразен и стоели още с найлоните.
САМ МОЖЕ ДА СИ ПРЕЦЕНИШ КАКВО Е !!!
1
 
2
 
20
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Човек, освен ако нямаш възрастни роднини, недей да говориш така, защото по ирония, съдбата ни наказва за думите ни. Проблемът в момента е, че ни трябва време да се подготвим - нямаме легла, нямаме лекарства и нямаме машини (просто не ти го казват по ТВ, за да няма паника). Понеделник бяха събирани директорите на болниците в областните градове и им се даваха инструкции да преструктурират отделения и са правят графиците за двойни смени. Няма да ти казвам по колко легла в инфекциозните отделения имаше на град (извън София), за да не те плаша. Правителството очаква по Великден да има пик и се надяват да сме готови - тогава ще почне масовото хоспитализиране евентуално. Цялата работа с мерките беше единствено с цел подготовка, защото нещата преди срещата в понеделник бяха меко казано трагични.
2
 
3
 
19
dr.5rov до: wag1111
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Нещото, към което клоня и аз е казано в последното ви изречение. Приемам го за сега като най-вероятното от три-четери възможности, но нямам смислен отговор на въпроса защо.
Сам по себе си корона вирусът може да не е толкова опасен. По-голямата част до 98% могат да се излекуват успешно, но само ако има възможност да се лекуват. А точно това не може да се прави при много стръмната крива на заболяване. Ако всички заболели можеха без напрежение да се лекуват дори само със сега известните лекарства, никой нямаше да действа по този начин.
Лично за мене смислеността на сегашните мерки е основно да се забави кривата на заболеваемост, за да може здравните системи да поемат болните. По един или друг начин мисля, че всички ще минем през този вирус, но важното е това да се разтегли във времето. Това се прави в момента. Видяхме какво стана в Англия, която пое по пътя "дайте сега всички бързо да минем през този вирус". На последната си снимка, докато се лекува Борис Джонсън хич не изглеждаше добре.
3
 
4
 
18
Dr. Vatnikov до: wag1111
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Световна иьмишльотина?
И затова всички страни наложиха мерки?
Как не са се сетили да те питат тебе, някакъв анонимен мишoк, да им обясниш как е измишльотина?!
5
 
2
 
17
wag1111 до: kane
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Според ЕДИН САЙТ могат да умрат и един милион за ден. Така ли е? Не е ли така? Кой ще ни каже?
То утре според друг САЙТ може да изкочи, че човекът е безсмъртен, но около теб пак да има погребения. Така ли е? Не е ли така? Кой ще ни каже?
5
 
3
 
16
wag1111 до: dr.5rov
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Вие хора се побъркахте вече от световната измишльотина. Огледайте се колко хора около вас са заразени и колко от тях са починали и при какви обстоятелства. Ако въобще видите тежко болен. От там си вземете числата за статистика г-н dr.5rov.
Замислете се от кога сте се оставили хората да ви манипулират и да ви водят за носа.
Замислете се от кога сте се оставили хората да ви манипулират и да ви водят за носа. Банкерите си направиха играта, до края на годината ще видите и защо.
2
 
4
 
15
dr.5rov до: mariata
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Ако имаш родители, които са на години, вземи и ги зарази за да умрат по-бързо, защото така и така ще умрат след шест месеца. И не се опитвай да ги лекуваш, защото ще има тлкова много болни, че труповете ще започна да се въргалят по улицата защото няма кой да ги прибере, както се случва на някои места по света. Има такива снимки.
А да и някои могат да решат, че такива като тебе и децата ти са потенциални убийци и да решат, че си струва превантивно да бъдат убити, за всеки случай.
Изобщо си нямаш представа какво същество може да бъде човек. Но все все пак някаква представа можеш да добиеш, ако се погледнеш в огледалото.