Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Демокрацията - по-силна или по-ощетена от кризата

Все повече се наслагва усещането, че извънредната ситуация изисква мерки, които не са присъщи за демокрацията, смята политолог

0
 
1
 
6
преди 5 месеца
Демокрацията - по-силна или по-ощетена от кризата....
За демокрацията не знам, но простотията със сигурност е по-силна!
1
 
5
 
5
ing5rov до: Dr. Vatnikov
преди 5 месеца
"Демокрацията, с всичките и слабости, дава възможност на работливите, умните и упоритите да се развиват, което изключително много дразни мързеливците, неуките и глупаците."

: )))
3
 
2
 
4
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Да, празни глави мечтаят за авторитарни режими, колко познато. Сякаш няма да са същите лузъри и тогава.
Демокрацията, с всичките и слабости, дава възможност на работливите, умните и упоритите да се развиват, което изключително много дразни мързеливците, неуките и глупаците.

А и по-леко с безумиците, как Китай спечелил, че е смешно.
2
 
6
 
3
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Имат право тези , които с основание твърдят , че демокрация за която се говори на път и под път никога не е имало. Просто за благозвучие управляващото малцинство, което съвсем съзнателно издгна в култ правата на малцинствата , а не на болшинството , както по идея би трябвало да е при демокрацията . Провали се т.нар. глобализъм при който най развитите до сега страни можеха да извличат свръх доход от труда на работещите в развиващите се страни. Но Китай обърка нещата и обърна господствуващата система в своя полза. Едва ли е случайно , че имено САЩ при Тръмп почна да се затварят пазарите защото кукуренцията , която до скоро издигаха в култ започна да работи против тях. Очевидно че до сега господствуващата система няма повече бъдеще. Каква ще е следващата все още никой не знае, защото тя е в процес на конструиране. Едва ли подобни промени ще настъпят без геополитически катаклизми, както винаги до сега е ставало в историята. Дай бог да е без война, което е доста съмнително , защото изгодополучателите ще държат до последно на правата които да сега са ги облагодетелствували!
2
 
6
 
2
преди 5 месеца
И след месец "коронавирусът" като иде в историята и цъфне опашатата световна лъжа , какво ще казвате ? "Извинявайте че сринахме всичко" !
А може и туй да го няма ... Всичко идва от едно място ... Осама , кули близнаци , международен тероризъм , арабски пролети , бежанци , глобално затопляне , джендъри и конвенции , грета тунберг , коронавирус ... и какво ли още не !
2
 
5
 
1
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Демокрация никога не е имало. Законът не важи за всички! Примери безброй! И говоря за целият свят и особено за развитите страни, не за малка България. Виж капитализъм, глобализъм има, доста.