IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

531 са потвърдените случаи на COVID-19 в България

Още двама пациенти с коронавирус са починали днес

17:43 | 05.04.20 г. 16
<p>
	<em>Снимка: Paul Yeung/Bloomberg</em></p>

Снимка: Paul Yeung/Bloomberg

531 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб към 17 часа днес, съобщават от здравното министерство.

По информация на Националния оперативен щаб през деня са доказани още 9 нови случаи, като 5 от тях са в София, 1 - в Смолян, 1 в Благоевград, 1 в Стара Загора и 1 в Хасково. Лабораториите продължават да работят. 

210 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 22 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

Излекувани и изписани от лечебни заведения са 37 души.

Броят на починалите е 20. Още сутринта от Националния оперативен щаб съобщиха за 49-годишен мъж, хоспитализиран в тежко състояние в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, което е наложило да бъде интубиран, но по-късно е издъхнал. По-късно днес две жени – на 75 г. и на 60 г., с потвърден COVID-19, са починали в „Пирогов“. Пациентката на 75 г. е страдала от придружаващи заболявания, сред които хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ) и артериална хипертония. Жената на 60 г. е страдала от чернодробна недостатъчност, артериална хипертония и исхемична болест на сърцето. И двете пациентки са били поставени на апаратна вентилация, но се е стигнало до летален изход.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 5 rate down comment 5
ing5rov
преди 4 години
Всеки вярва в това което иска , естествено ... колкото до заблудата , бъдещето ще покаже .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 4
kane
преди 4 години
благодаря за видеото ВАГНе ми хареса.Ходих и на уебсайта който подкрепя това видео. Шарлатани! Има много мнения и шантаж, къде умишлен къде не. Аз вярвам на науката. Вие вярвайте на който си искате шарлатанин!Докато лекарите и медицинските сестри и лица се борят със оскъдени предпазни средства и оскъдни методи за лечение по целия свят всяка минута, за да спасяват живота на всякакви - вярващи и невярващи има ли вирус или има огромна конспирация!Българина съм забелязал обича да вярва в конспирационни теории.Ако сте от тези дето за да повярвате че пари като ви казват трябва да пипнете лично и да се убедите. Моля заразате се с безобидния вирус. И пари плащат за това/защо ли/ и спрете да сеете съмнения в хората и да им правите живота по-заблуден
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 3
wag1111
преди 4 години
Много си прав!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 3
wag1111
преди 4 години
Самата истина за коронавируса https://***.youtube.com/watch?time_continue=329&v=AiieQAMdTYg&feature=emb_logo
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 2
ing5rov
преди 4 години
Е какво , при предишните грипни вълни също умираха хора , само дето днес и слепите виждат вече , че става една голяма световна манипулация .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 6
kane
преди 4 години
защо се описват всички заболявания на починалите?Каква е целта на това?Да се покаже на здравите че няма да умрат ли?Ами защото това не е вярно!Умират 100% здрави хора постоянно пт корона вирус. Рекорда беше подобрен от 9 месечно бебе/Чикаго/ на 3 месечно бебе/Род Айлън май беше/ 12 годишни в Анлия 10годишни в Белгия...Кога ще се спре с тези опити да се показва че само старите и болните умират.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още