IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръст от 4,4% на болните от COVID-19 у нас за ден

Има и трима нови излекувани пациенти в София, с което общият им брой става 42

08:20 | 07.04.20 г. 9
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

С 24 се е увеличил броят на потвърдените случаи на коронавирус у нас за денонощие. Това стана ясно по време на редовния сутрешен брифинг на Националния оперативен щаб. Това представлява ръст с 4,4% спрямо вчерашния ден. От тях 16 души са в болница.

С това общият брой на заразени достигна 565 души, от тях 320 са мъже, а 245 са жени. Общо 201 от заразените са в болница, а 26 са настанени за интензивно лечение, съобщи ген. проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

В София има 15 нови случая. Във Варна, Пазарджик, Пещера, Пловдив, Русе, Стара Загора и Сливен има по един установен нов случай, а в Хасково – двама. Няма нови области на картата на COVID-19 за страната.

Починалите от коронавирус у нас са 22. През изминалото денонощие е загинала възрастна жена на 90-години, която е била приета в „Пирогов“ в тежко състояние. Процентът на жертвите е 3,9%.

Има и трима нови излекувани пациенти в София, с което общият им брой става 42, а средната възраст е 46 години.

Общо 31 души медицински персонал са болни от коронавирус, от които осем човека са служители в спешна помощ, като болните са 5,3%.

По отношение на PCR тестове проф. Мутафчийски поясни, че всяко изследване се заплаща 60 лв. от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК),  ако съответната лаборатория има договор. Доставките до лабораториите стават с предварителна заявка.

По думите му снабдяването може да става с 2 до 3 седмици закъснение заради недостиг в световен мащаб.

Проф. Мутафчийски посочи, че в световен мащаб броят а заболелите не намалява, а се увеличава, но има тенденция на по-бавен темп на ръст при новите случаи. Въпреки това тенденцията варира в отделните държави.  При нас нещата се задържат в едни и същи граници, коментира той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:26 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 1 rate down comment 1
khao
преди 4 години
...видят дали ще се разболеят---а как виждат това ? с очи...или с теста... що всичките коспиратори сте толлкова функционално нег.., а?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 4 rate down comment 2
wag1111
преди 4 години
Хем ги тестват, хем ги чакат да видят дали ще се разболеят. При това положение тестът става излишен и нелогичен прах в очите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 7 rate down comment 2
ledosvetlenie
преди 4 години
Това е най голямата масова измама и психоза за всички времена, след време ще се учи по учебницитеЗащо от щаба не вадят и статистика през изминалите години колко са починали от други видове грип?Първата вълна от европомощи ни подмина - Като ни подмине и следващата и изведнъж ще се окаже че вече сме се преборили с вируса В БГ годишно загиват по 1000 души от авто катастрофи защо не забраним колите?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 5 rate down comment 4
fon
преди 4 години
В България по данни на НСИ за 2018-та са починали 108,526 души или 297 на ден.https://***.nsi.bg/bg/content/3006/%D1%83%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D0%BE-%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8-%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%BB
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 10 rate down comment 0
data
преди 4 години
Реално в Бг епидемия няма . Заразените са пренебрежително малко и дано така да си остане , а Райко да я килне тая гад и да се свършва
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 0
vzhekoff
преди 4 години
Това число е пълна глупост. Ако ще си говорим в ръст и проценти по този апокалиптичен начин, то най- големият ръст е на 16 март - 35% дневно... Само че на много ниска база. Другата глупост е, че се смята само броят на заразените, а не се отчита броя на починалите и оздравелите. Ако последното бе направен, числата биха изглеждали така: Към вчера - 549 случая, от тях вече 61 оздравели или починали. Т.е. болни са били 488. Днес числата са: Общо случаи - 565, оздравели или починали - 66. Болни към момента - 499. Ръст на болните - 11 души или 2.2% Както се вижда - съвсем различно е числото. Отделно когато се сравняват тези данни следва да се правят вечерта, понеже изписаните ги отчитат вечер, а новозаболелите - през целия ден.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 1
Бидонойл
преди 4 години
Нормално е с увеличаване броя на тестваните да расте и броят на откритите случаи. А след като починалите са близо 4%, значи има поне още толкова неоткрити заразени.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 1
zelka007
преди 4 години
да , тестват се веднага всички контактни от първи ред ... и се поставят под карантина ... ако не развият симптоми за 14 дена се вдига карантината ... заразените , ако не се нуждаят от болнично лечение , се лекуват в домашни условия ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 1
Ivan N.
преди 4 години
Такаа, значи 24 заразени, 16 от които в болница. Тоест тези хора са чакали положението да се влоши преди да потърсят помощ в лечебното заведение (както им бе казано). Какво изобщо ми тестват тогава, след като хората сами са отишли с влошено състояние в болницата? Някой тествал ли е контактните хора около тях? Увеличили са се с 4.4% заразените, ама друг път към този момент сигурно имаме десетки хиляди болни, които нямат никаква симптоматика, а смъртността е под 1%
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още