IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нови 12 случая на коронавирус са регистрирани у нас

Общият брой на заразените достигна 577, съобщават от Министерството на здравеопазването

18:33 | 07.04.20 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Michael Nagle/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

12 са новите случаи на Covid-19 у нас за днес. От тях 7 са в София, 3 са в Стара Загора, един е в Пловдив и един в Кърджали, като лабораториите продължават работа и в момента. С това общият брой на потвърдените случаи на коронавирус в България достигна 577, съобщават от Министерството на здравеопазването.

От всички случаи 213 са тези, които са настанени в болници и са под лекарско наблюдение. В интензивни отделения и клиники заради Covid-19 са 21 пациенти.

Към 7 април общо 325 от случаите на коронавирус в страната са мъже, а 252 – жени. 48 години пък е средната възраст на хората, при които е доказана коронавирусна инфекция, допълва съобщението от министерството.

Регистрираните случаи по справка, предоставена от Националния оперативен щаб, са както следва: Благоевград – 18; Бургас – 25; Варна – 24; Велико Търново – 4; Видин – 2; Враца – 2; Габрово – 2; Добрич – 11; Кърджали – 10; Кюстендил – 7; Ловеч – 2; Монтана – 18; Пазарджик – 11; Перник – 8; Плевен – 9; Пловдив – 32; Русе – 3; Силистра – 2; Сливен – 9; Смолян – 14; София – 340; Стара Загора – 14; Хасково – 6; Шумен – 4.

Заразените медицински служители, които са дали положителна проба за Covid-19, са 31.

Жертвите на коронавируса в страната са 23 до този момент.

Днес е регистриран нов смъртен случай. В УМБАЛ „Света Анна“ в София е починал 36-годишен мъж, който е бил заразен с коронавирус. Той е бил хоспитализиран на 30 март в инфекциозното отделение заради белодробни проблеми. Състоянието му се е влошило, поради което е приведен в реанимация, а след това е поставен на апаратна вентилация. Мъжът е бил с фиброза на белия дроб и трахеостома, получена заради пътно-транспортно произшествие преди години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 7 rate down comment 0
ing5rov
преди 4 години
мхм , пиши пак след "поне месец-два" ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 5
Бидонойл
преди 4 години
Явно ще продължи още поне месец-два. Не че се оплаквам, общо-взето съм добре, пари имам, но взе да ми писва по цял ден да вися вкъщи. А колко ми се е дояло пица, дюнер или китайско, човек убивам!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още