IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оптимизмът на Wall Street продължава да нараства*

По-слабият темп на нарасване на броят заразени с коронавирус поддържа инвеститорските настроения

18:17 | 07.04.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Bloomberg</p>

Снимка: Bloomberg

Основите индекси на Нюйоркската фондова борса продължават възхода си от предишната сесия във вторник. Инвеститорите изразяват все по-голям оптимизъм заради намаляващия темп в ръста на броя заразени с коронавирус в световен мащаб, информира CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава  с 485,12 пункта, или с 2,13%, до ниво от 23 154,03 пункта. Широкият измерител S&P 500  нараства с 44,97 пункта, или 1,61%, до ниво от 2704,89 пункта, докато технологичният показател Nasdaq Composite регистрира ръст от 0,94%, или 75,38 пункта, до ниво от 7987,55 пункта.

„Инвеститорите предпочетоха да акцентират върху положителните резултати, както правят от началото на мечия пазар“, каза Ед Ярдени, президент и главен инвестиционен стратег в Yardeni Research. „Според нас ние сме в разгара на Голямото ребалансиране от облигациите към акциите“, добави той.

Акциите на Carnival, Norwegian Cruise Line и Royal Caribbeanсе поскъпват с над 23%. Книжата на United Airlines и MGM Resorts се търгуват с над 14% по-високо.  Raytheon Technologies отчита 9-процентово повишение в цените на акциите си. Книжата на Darden Restaurants регистрират ръст в стойностите си с повече от 18%.

В САЩ сигнализират, че броят на новите заразени с коронавирус е намалял през последните дни. Италия и Испания, две от най-силно засегнатите страни, също отчитат спад в броя на  новите потвърдени  случаи.

Южна Корея отчете по-малко от 50 нови случая на заразени за втори пореден ден. Китай не е регистрирал нови смъртни случаи от 6-и април за първи път от януари насам, когато властите започнаха да публикуват ежедневни актуализации на смъртността.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза в пресконференция в понеделник, че има "огромна светлина в края на тунела", тъй като десет различни терапевтични вещества вече преминават активни тестове. Тръмп повтори коментарите на Световната здравна организация, че усилията за разработване на ваксини и лечение се „ускоряват с невероятна скорост“.

Борсовите индекси все още са на територията на мечия пазар, като нивото на индекса S&P 500 е с около 21,5% под  рекордно високите му стойности от преди месец. Мнозина на Wall Street смятат, че акциите не са правилно оценени при перспективата за срив на корпоративните приходи заради негативното влияние на коронавируса.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа е съответно до 0,755 и 1,346%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, се намира на ниво от 99,85 пункта.

Еврото се разменя с ръст от 1,07% на ниво от 1,091 долара за евро.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се повишава с 0,37 долара до 33,42 долара за барел. В същото време фючърсите върху американския лек суров петрол WTI  отчитат повишение от 0,50 долара до ниво от 26,58 долара за барел.

Цената на златото бележи спад от 0,24% до ниво от 1689,90 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:30 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
kane
преди 4 години
Необясними са за мен ръстовете от по 10% и 7% на ден на маериканските пазари напоследък!Имам чувството, че ФЕД не е само на пазара на облигации, но и на акцииИ децата знаят, че сме в рецесия. С огримен брой безработни, който ще расте краткосрочно. С очаквани много лоши печалби на почти всички компании... Всичко което се случва е невероятно и необяснимо за мен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още