Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Стоян Мавродиев: Няколко банки се надпреварваха за сделката с лошите вземания

Като обезпечения срещу заема от 75 млн. лева има дълготрайни активи в недвижими имоти за 150 млн. лева, коментира банкерът, за чиято оставка настоява премиерът

0
 
5
 
8
chimney до: крас
преди 5 месеца
Интересното е, че СГ Груп изкупуват от години портфейли с лоши кредити на ОББ на Пощенска и други банки. Обаче за Капитал явно е проблем ако изкупуват портфейл на ***.
0
 
5
 
7
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Ех, ***! Колкото повече си отваряш устата, толкова по-голямо течение става. Тези приказки ги разправяй на шараните.
0
 
9
 
6
преди 5 месеца
Е да де, дела, ама Прокопиев даже осъди Мавродиев, признай си Стоянчо, не крий истината.
0
 
10
 
5
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Добре де Стояне нали банката е създадена да кредитира малък и среден бизнес ? 75 милиона - малък/среден ?! Хайде да те почва каскета и тебе..... наред с Амон Ра
1
 
6
 
4
крас до: abdul
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Твърде подозрително звучи 8500 компании и лица от банката на Жоро инса и Пощевска да са с необслужвани кредити.

По скоро това ми изглежда като ЦЕЛИЯТ КРЕДИТЕН ПОРТФЕЙЛ на тези две банки, които доста трябва да са се ДЕКАПИТЕЛИЗИРАЛИ след като "ПОСРЕДНИКА " както нарича колекторската фирма Мавродиев ги купува за някакви смешни 75 мил. лв

НЕ УЧАСТВА ЛИ СЪЩИЯТ ТОЗИ ПОСРЕДНИК И В ОБЛИГАЦИОННИЯ ЗАЕМ НА БАНКИТЕ НА ЦЕКО МИНЕВ , ИМАЙЛО МУТАФЧИЕВ И ПЕТЯ СЛАВОВА ?!

Оставам с неприятното усещане, че участващите в увеличаване на капитала на ББР - КИТАЙСКИ , ЯПОНСКИ И КОРЕЙСКИ банки за РАЗВИТИЕ са сложили ръка върху основни български кредитни институции.

АМЕРИКАНЦИТЕ СА БЕСНИ И СЛУЧАЯТ НЯМА ДА ПРИКЛЮЧИ САМО С ОТСТРАНЯВАНЕТО НА МАВРОДИЕВ.

На ББР и предстоят събития, които много ще ни напомнят тези от 2014 година с една фалирала тогава банка - КТБ!!

За американците най лесно е да се отстрани "ПОСРЕДНИКА" и се постави правилното лице на правилното място.

Мисля, че точно това предстои да се случи с тези КОЛЕКТОРИ.
2
 
3
 
3
ДХДО до: abdul
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
70 милки е цената на ПРИДОБИВАНЕ на портфейла, а не експозицията, срещу която седи това обезпечение, също незнайно по какви критерии оценено на 500 : данъчна, експертна, пазарна или некаква, още по-адекватна форма на оценка ??
0
 
8
 
2
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Работещата по специален закон ББР се превърна от НАСЪРЧИТЕЛНА в ТЪРГОВСКА банка в която НАЛАГАНЕТО на политиката на БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА и правителството, бе заменено от интересите на нейните ЧУЖДИ КРЕДИТОРИ - КИТАЙ , ЯПОНИЯ и КОРЕЯ .

Чрез ББР тези три държави КРЕДИТОРКИ на ББР, пробиха чрез тези 8500 компании представляващи част от кредитния портфейл на банката на ЖОРО ИНСА , и ВИЗАНТИЙЦИТЕ 8500 компании действащи не само на нашият , но и на чуждият пазар .

В краят на 2019 година банките за развитие на Китай, Япония и Корея създадоха ЕДИНЕН ФРОНТ срещу най големият си длъжник - САЩ.

Битката между тези ТРИ ДЪРЖАВИ и САЩ вече е и на наш терен, където борда на ББР и нейният принципал Министерството на икономиката играха ЗАДКУЛИСНО не само срещу българската държава , но и срещу нашият "верен" съюзник САЩ.

СЛУЧИЛОТО СЕ С ББР СВЪРЗАНО С ПРОБИВА НА ЖЪЛТУРКОВЦИТЕ В НАШАТА БАНКОВА СИСТЕМА Е ГОЛЯМА ЧЕРНА ТОЧКА ЗА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОРИСОВ, която допускам му бе написана вчера на срещата между него и ХЕРО МУСТАФА.

Тя може да му струва скъпо ако за него не се застъпи приятелят му БЕНЯМИН НЕТАНЯХУ, който е в прекрасни отношения със сивия кардинал на Белия дом - съветника и зет на Тръмп - ДЖАРЕД КЪШНЪР.

БЛИЗКИТЕ ДНИ ЩЕ СТАНЕ ЯСНО КАКВО ЩЕ Е "НАКАЗАНИЕТО" НА ПАЛАВНИЦИТЕ ОТ ББР, които въпреки отправените от агенция ФИЧ към ББР сключиха пред погледа и с ръкоплясканията на премиера договор с КИТАЙСКАТА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА , която чрез ББР ще действа на ЕВРОПЕЙСКИЯ БАНКОВ ПАЗАР !!!

ЗА БОРИСОВ НАСТЪПВАТ ТЕЖКИ ДНИ ПОДОБНИ НА ТЕЗИ НА ЖИВКОВ ПРЕЗ 1985 ГОДИНА СЛЕД ИДВАНЕТО НА ГОРБАЧОВ.

НИКОЙ НЕ ОБИЧА ПРЕДАТЕЛИТЕ - нито руснаците , нито американците.
"През 2019 г. ББР е диверсифицирала финансирането си предимно чрез средства от различни международни финансови институции, включително и извън ЕС, което се насочва към растящия й портфейл от директни кредити", пишат анализаторите на Fitch. Според техните изчисления делът на капитала и държавното финансиране в баланса й е спаднал до 69% към септември 2019 г. при 77% година по-рано.
0
 
16
 
1
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Ако въпросния портфейл, от забележете ЛОШИ КРЕДИТИ за 70 млн., е обезпечен с 500 млн, то защо всъщност се наричат лоши кредити? Защо не е изпълнена гаранцията?
Защо изобщо някой (Пощенска, Общинска банки) ги е продал на колектора ако са гарантирани?

Спокойно може да се каже, че боцко банкянски СПАСИ г-н мавродиев, като го пенсионира.

За такива изпълнения обикновено следват разследвания, но нека да не надценяваме гражданина от село волуяк - г-н Главния прокурор.