IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кризата дава нова възможност за малките издателства

След кризата първото нещо, което ще липсва на публиката и издателите, са литературните фестивали и срещите на живо, посочи Невена Дишлиева-Кръстева

13:24 | 09.04.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Книгата е спасителен остров в условия на пандемия. Кризата е нова възможност и за малките издателства. Това мнение в ефира на Bloomberg TV Bulgaria изрази Невена Дишлиева-Кръстева, преводач, редактор и управител на издателство ICU.

"Насочихме усилията си в производството си на електронни книги. Пуснахме десет заглавия в такъв формат", информира тя и посочи, че предимството на малкия издател е, че познава добре аудиторията си, както и тя него.

„Градените с години отношения са много ценни. Напоследък читатели сами дават обратна връзка, благодарят ни за отстъпките, като дори предпочитат да си купят книгата на корична цена. Тези жестове са важни", изтъкна Невена Дишлиева-Кръстева и коментира, че с по-малко средства се опитват да спасят всички от бедствено положение.

По думите й българският пазар не е толкова голям и се поддържат партньорски отношения с колегите от другите издателства.

Управителят на издателство ICU обясни, че ако всичко в света се нормализира бавно, първото нещо, което ще липсва на публиката и издателите, са литературните фестивали и срещите на живо.

"Изхвърлени в Америка" е последната издадена книга от ICU, като по думите на Невена Дишлиева-Кръстева интересът към произведението е голям.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:29 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още