Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

ИПИ: Квотите за български стоки правят мечешка услуга на всички

Предложенията на МЗХГ влизат в пряко противоречие с правото на ЕС по отношение на търговията и конкуренцията, пише Адриан Николов

   1| 2    
0
 
6
 
11
Solar Power до: Бидонойл
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Аз я прочетох , обаче никъде не е отбелязано как стои този въпрос например в Бавария, Франция, Холандия .... защото аз имам лични наблюдения по тези места и местното е на първа линия дори бира от бай Пенчо в съседното село дето прави по 50 бири на ден.....
0
 
2
 
10
dr.5rov до: Бидонойл
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Преди да напиша коментара си, аз внимателно я прочетох. В някои от аргументите има резон, но винаги ме дазни факта, когато автори говорят за Възможно Бъдещо развите на една ситуация, като нещо Вече Случило се в Миналото. Между другото, много от тези така наречени проповедници на какво ли не, говорят точно така. Подбират си подходящия набор от факти, комбинират ги за да "докажат" тезата си и я представят пред публиката като нещо, което едва ли не вече е станало или най-малкото е неизбежно.
4
 
2
 
9
Бидонойл до: dr.5rov
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Все пак те съветвам да прочетеш статията, според мен тя е добре аргументирана. А привържениците на квотите също говорят с твърде голяма категоричност за бъдещето, не трябваше ли и те да кажат: "Искаме да въведем квоти с НАДЕЖДАТА, че това ще помогне на българските производители"?
4
 
2
 
8
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Късно е либе за китка!Българското зеленчукопризводство вече не може да задоволи пазара ни.
0
 
8
 
7
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Храните са стратегически ресурс. Ако не произвеждаме, то на следващия вирус през 2022-ра когато другите страни си спрат износа на храни ще се озъбим....
1
 
4
 
6
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Като чета как някои автори говорят с категоричност за нещата, които ще се случват напред в бъдещето просто изумявам. Какви са тези хора?
Например тази статия ако имаше заглавие Квотите за бългрки стоки може би ще направя мечешка ...., тогава и аз Може Би щях да се за чета по-внимателно в аргументите.
4
 
7
 
5
shinawatra до: Бидонойл
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Има надпис винаги откъде са, поне в магазините където аз пазарувам, и те са основно от Полша, Турция и Гърция, от България просто няма, цените им са по две и нямат никакъв вкус. Но за съжаление никой няма време за губене да пазарува от друго място, затова решението са тези квоти. Аплодирам!
4
 
7
 
4
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Много добра услуга правят на всички: ще се отървем от зеленчуците с пластмасов вкус. Браво! Да се вкарва по-бързо, ако се изнесат големи вериги от България още по-добре даже!
5
 
5
 
3
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
А според ИПИ каква е логиката във Варна да се продават зеленчуци от градините на една верига край София и всички местни производители да нямат пазар?
3
 
8
 
2
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Наистина това с квотите не е добре обмислена идея. Да не говорим, че на краставиците и доматите няма надпис в коя държава са произведени, сложи ги на щанда при българските и стават български. По-добре да се направи една рекламна кампания от типа: "Купувайте български стоки за да спасите работни места" и да се разчита на солидарността на потребителите. Може и част от помощите за безработните да се дават във вид на продукти, които държавата да изкупува директно от фермерите.