Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Кризата прекъсна потока на емигрантски пари

Вълните от загуба на работни места сред работниците в чужбина и затварянето на международни граници намаляват годишния поток от глобални парични преводи

2
 
3
 
8
ing5rov до: vladi_guetzov
преди 5 месеца
Владко , на колонията се разпорежда отгоре какво трябва да произвежда ... туй дето го предлагаш , го правехме до 1989 а .
0
 
5
 
7
wag1111 до: mirodes
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Другата част спомената от теб се води като чуждестранна инвестиция, дори мисля, че всичко е заведено така от държавата, да си вдигне рейтинга. Огромна част си вкараха остатъка от парите в имоти. Стимулираха здраво строителството в Бг. Доста работници и фирми лапнаха и там.
0
 
5
 
6
wag1111 до: mirodes
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Не си прав. Капиталът влизащ като помощ за семействата им в бг не е никак малък.
3
 
7
 
5
mirodes до: Dimat
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Кой пък е живуркал от емигрантски пари?Емигрантите си вкарват парите в български банки или купуват недвижими имоти.Което малко се отразява на потреблението и услугите.
1
 
7
 
4
преди 5 месеца
Не може да разчитаме само на емигрантски пари , а на износ от родно производство.Известно е ,че България е един от най-големите износители на мед и произвежда кабели ,но най жалкото е ,че не произвежда машини т,е, не произвежда и изнася готов продукт ,с който да печели от принадена стойност.Българското правителство трябва да се съсредоточи върху ресурсите ,които има страната и които са основа за бъдещи производства.В такъв смисъл правителството трябва да поощрява и подпомага стартъпи и фирми занимаващи се с производство на електродвигатели, и внедряващи електродвигатели във всякакъвв вид машини .Става въпрос ,че в България трябва да се произвеждат всякакъв вид електродвигатели,като се започне от различни видове помпи с електродвигатели,електротелфери, вентилатори за дом.и промишлени нужди ,вентилатори за банята и за компютрите,,миксери, бормашини ,дрелки ,винтовери,циркуляри,шмиргели .Защо българите да не произвеждат електродвигатели за автомобили, вятърни турбини малки и големи.Надявам се ,че в родината има достатъчно квалифицирани инженери ,коита са способни да конструират електродвигатели и машини работеши с електродвигатели ,с които да участваме в световното производство и коопериране с чуждестранни фирми.Крайно време е родината ни да преработва суровините си и произвежда машини ,вместо да изнася богатствата си на ниска цена.Същото се отнася и за земята ,която може да ражда плодове и зеленчуци ,но повече внасяме отколкото изнасяме.
6
 
7
 
3
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Ами сега,ами сега.ами сега....А?Хайде да ви видим "патриотите",дето живуркахте от емигрантските пари,как ще я каратате отсега нататък?!
1
 
5
 
2
mrynmryn до: ing5rov
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Той е на същите собственици, като инвестор мисля, тоест само преводи, без журналистика или тук-таме има някоя написана статия.
3
 
8
 
1
преди 5 месеца
А България ...?! Не е ли малко странно , блумбърг на български , да не дава информация за ситуацията в България ?!