IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И фестивалът Burning Man не успя да се спаси от коронавируса

Събитието беше отменено, но се планира онлайн версия

17:45 | 12.04.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Getty Images</em></p>

Снимка: Getty Images

Организаторите на фестивала за изкуство Burning Man, който се провежда всяка година в пустинята в Невада в САЩ, го отмениха, а това той се присъединява към други културни и спортни събития, които няма да се състоят заради пандемията на коронавируса, пише Bloomberg.

Събитието, което привлича над 80 хил. души годишно, трябваше да се проведе между 30 август и 7 септември. Вместо това то ще се състои онлайн, обявиха организаторите.

Burning Man е поредното международно събитие, включително Олимпийските игри в Токио, Уимбълдън и музикалния фестивал Гластънбъри във Великобритания, които бяха отменени или отложени заради случващото се с Covid-19.

Новините за американския фестивал бяха обявени в момент, в който Съединените щати разкриха, че смъртните случаи от коронавируса в страната за първи път са надхвърлили 2000 в рамките на ден, а общият брой на заразените в държавата надхвърли половин милион.

Организаторите на Burning Man планират да върнат парите за билетите на онези, които вече са си купили, но все още работят по това как да издават билети за виртуалния заместител. Цената също не е решена. Онези, които имат билети за фестивала, ще бъдат попитани дали биха желали да дарят сумата вместо да си получат средствата обратно.

Именно билетите носят над 90% от годишната печалба на Burning Man Project, неправителствената организация, която стои зад фестивала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още